Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jojka ide opäť za divákmi do mesta, tentokrát do metropoly Spiša
Zdielať na

Jojka ide opäť za divákmi do mesta, tentokrát do metropoly Spiša

Archívna reportáž

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Metropolu Spiša čaká akcia, akú ešte nezažila. Naša televízia sa sťahuje na jeden deň do Spišskej Novej Vsi a v nedeľu bude hlavné spravodajstvo vysielané práve odtiaľ.

Na námestí pred Redutou vládol čulý stavebný ruch už od šiestej rána. Chlapi budujú veľké pódium.

"Jeden kamión len železo, len hliník, len konštrukcie, len dosky. Druhý kamión je zase len technika čo sa týka zvuku, svetla a LED obrazoviek," vysvetľuje Martin Grelik, staviteľ pódia.

Na námestí rastie pódium, ktoré má hmotnosť viac ako dve tony. Partia na ňom pracuje usilovne. Počas nedele sa na ňom vystrieda televízia aj hudobníci.

Roman Neuschl, riaditeľ úseku nových médií TV JOJ dodáva: "Jojka v meste je jeden krásny projekt, kde počas jedného dňa odprezentujeme formáty, seriály, hercov, spravodajcov a redaktorov televízie Joj. Všetci tí ktorí prídu na námestie majú možnosť sa s nimi stretnúť a majú možnosť si vychutnať televíznu atmosféru."

Nadšenci televízneho zákulisia si prídu na svoje už od dopoludnia. Program síce začína o 13:30, no ešte pred tým je potrebné vyskúšať a nastaviť televíznu techniku.

Sylvia Budajová, produkčná TV JOJ hovorí: "Ľudia sa môžu prísť pozrieť od rána. Od rána budú prebiehať zvukové skúšky všetkých našich hudobníkov, ktorí prídu zahrať. A uvidia dokončovacie práce, dolaďovanie, doťahovanie vecí, aby sme boli na 100% pripravení."

Program je zostavený precízne. Každá veková kategória si tak na námestí príde na svoje. Spišiakov čaká na pódiu aj zaujímavá párty.

Roman Neuschl vymenováva: "Kandráčovci, Celeste Buckingham, Tomáš Klus, Peťo Cmorík, Lyna Mayer. K tomu autogramiáda všetkých známych hercov, redaktorov, spravodajcov známych z televíznych obrazoviek. A začíname s detským programom, ktorý robíme v spolupráci s televíziou RIK."

Vrcholom večera budú už spomínané Noviny naživo. Vtedy sa priestor pred Redutou na námestí zmení na veľké televízne štúdio.

Pozrite si, ako vyzerala návšteva Jojky v Košiciach:

Súvisiace články