Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štrbským plesom sa rozliehal smiech a krik stoviek detí. Oslavovali svoj deň
Zdielať na

Štrbským plesom sa rozliehal smiech a krik stoviek detí. Oslavovali svoj deň

ŠTRBSKÉ PLESO / Zo Štrbského plesa sa počas víkendu stalo miesto plné zábavy a športu. Svoj blížiaci sa sviatok tam oslavovali stovky detí. Rodičia to mali veľmi dobre premyslené. Počas dňa svoje ratolesti pekne unavili, aby mali už večer pohodu. A niektorí, len čo deti uložili spať, postavili sa na štart obľúbeného tatranského behu.

Detský deň vo Vysokých Tatrách bol plný smiechu, radosti, zábavy a hlavne športu. Veď ako inak by to mohlo byť v jednom z najkrajších športových areálov. Medzi najobľúbenejšie aktivity patrí redaktorská škola. 

V zime a aj v lete tu stretnete počas bežných dní profesionálnych športovcov, teraz ich vymenili veselé a občas aj trucujúce deti. "Deckám by som zaželal, aby im to detstvo vydržalo čo najdlhšie," poprial im moderátor TV JOJ Ján Mečiar. Neostalo ale len pri radách dospelákov. Priania vyslovili aj deti deťom. "Želám im darčeky, nech dostanú vždy to, čo chcú aj čo nechcú," hovorí chlapec. 

V takejto milej spoločnosti sa na deti menili aj dospelí. Potrápili sa najmä pri riekankách, ktoré každé dieťa zvládne odrecitovať ľavou zadnou. Navečer sa viac ako 500 dospelých postavilo na trať tatranského Night Run a zabehli si 10 kilometrov. 

Pozrite si rozhovor s organizátorom akcie: 

Súvisiace články