Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobusár dostal výpoveď, pretože rozprával vtipy počas jazdy. Teraz ho chcú späť
Zdielať na

Autobusár dostal výpoveď, pretože rozprával vtipy počas jazdy. Teraz ho chcú späť

Zdroj: noviny.sk

BUDAPEŠŤ / Vedenie dopravného podniku v hlavnom meste Maďarska pred šiestimi rokmi prepustilo vodiča, pretože počas jazdy rozprával cestujúcim vtipy. Teraz ho volajú späť. Budapešť totiž nemá dostatok autobusárov a pri plánovanej odstávke časti metra potrebujú zaradiť náhradnú dopravu a zlepšiť ľuďom náladu.

Miestne noviny konštatovali, že v čase výluky metra bude veľa ľudí nahnevaných a vtipy 32-ročného Viktora Bócsyho môžu zlepšiť ich náladu. "Vážení cestujúci štartujeme. Naša rýchlosť bude 27 kilometrov v hodine pri výške 53 centimetrov," takýmto hlásením začína Bócsa svoju jazdu, uvádza portál novinky.cz

Vtipkoval na nesprávnu adresu 

Bócsu pritom pred šiestimi rokmi prepustili. Vedenie podniku odôvodnilo rozhodnutie tým, že medzi vtipmi boli aj také, ktoré narážali na zlý technický stav autobusov budapeštianskej hromadnej dopravy. "Ako určite cítite, začali sme v autobusoch kúriť. To je neklamný dôkaz toho, že je tu leto," dovolil si zavtipkovať Viktor. 

Pred odjazdom z konečnej sa Bócsa postavil pred cestujúcich a zahájil inštruktáž, ktorú môžu ľudia zažiť v lietadle. Vysvetlil cestujúcim, kde sú východy a ako sa majú chovať v prípade nehody. Vedenie dopravného podniku mu vyčítalo, že pri tejto inštruktáži opustil služobné miesto rodiča, čo označili za neprípustné. 

Z vodiča pekárom a späť

Po prepustení si Bócsa otvoril pekárstvo v meste Cegléd asi 80 kilometrov juhovýchodne od Budapešti. Tam ho po rokoch opäť vyhľadali zástupcovia dopravného podniku a ponúkli mu možnosť návratu za volant autobusu. "Ponúkli mi lepší plat a otvorene povedali, že môj humor bude hrať dôležitú roli pri upokojení cestujúcich v čase plánovanej výluky časti metra. Vždy som túžil po návrate za volant autobusu, ale tá ponuka ma prekvapila," povedal Bócsa, ktorý to ešte stále zvažuje. 

Budapeštianskemu dopravnému podniku v súčasnosti chýba asi sto vodičov autobusu a po výluke časti metra sa táto situácia ešte zhorší. Podnik sa snažil zamestnať Ukrajincov, ale veľkým problémom bol jazyk. Maďarčina je pre nich príliš ťažká a zamestnajú sa preto radšej v Poľsku. 

V Maďarsku riešia ale aj iný problém ako len nedostatok autobusárov. Ľudia protestujú proti vláde Viktora Orbána: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy