Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík z pizzerie vyrobil pre dievčatko končatinu. Bicyklovania sa viac báť nemusela
Zdielať na

Mladík z pizzerie vyrobil pre dievčatko končatinu. Bicyklovania sa viac báť nemusela

OHIO / Podať pomocnú ruku - toto slovné spojenie sa zväčša používa iba obrazne. Existuje ale aj doslovný príklad. Mladík s dobrým srdcom sa rozhodol pomôcť dievčatku, ktoré sa narodilo bez časti ľavej rúčky.

Rodina s malou Drew pravideľne navštevuje pizzeriu, v ktorej brigáduje aj mladík, ktorý jej vrátil úsmev na tvár. "Drew a jej rodinu obsluhujem odkedy som sem nastúpil," povedal mladík Austin Weber, ktorý je zároveň výrobcom protetických končatín.  

V rámci bežného rozhovoru rodičia dievčatka, ktoré sa narodilo bez časti ruky, spomenuli, že Drew má ťažkosti s riadením detského bicykla. Vysvitlo, že Austin vo svojom voľnom čase vytvára protetické pomôcky. Preto sa rozhodol pomôcť Drew s bicyklovaním. "Má ozaj skvelé nápady," povedal na adresu Austina učiteľ Andy Creighton. 

A po niekoľkých pokusoch sa jej splnil sen. Konečne vedela úplne sama vybrať zákrutu na bicykli. "Neviem slovami vyjadriť čo pre nás znamená vidieť nadšenie na jej tvári, že to dokázala sama," vyjadril sa so šťastím v očiach otec Drew.  A to len vďaka mladému čašníkovi z pizzerie. "Ľudia často hovoria o budúcnosti krajiny. Myslím, že je v dobrých rukách," dodal na záver učiteľ. 

Pozrite si archívnu reportáž o dievčatku, ktoré sa dostalo v 6 rokoch na konzervatórium:

Súvisiace články