Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri zrážke dvoch áut prišiel o život vodič. Pre kamión si zrejme nevšimol prichádzajúce vozidlo
Zdielať na

Pri zrážke dvoch áut prišiel o život vodič. Pre kamión si zrejme nevšimol prichádzajúce vozidlo

LUČENEC / Pri obci Vidiná (okr. Lučenec) došlo vo štvrtok k dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala život 41-ročného vodiča Audi. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Podľa doterajšieho vyšetrovania došlo k nehode tak, že 41-ročný vodič Audi pri jazde po vedľajšej ceste nedal prednosť prichádzajúcemu Nissanu. To viedol 39-ročný Lučenčan. Podľa svedka je možné, že mu vo výhľade bránil kamión, ktorý odbočoval z hlavnej cesty do obce.  "Obidve vozidlá boli opreté o seba, v jednom z vozidiel sa nachádzala zakliesnená osoba, ktorá mala zakliesnené nohy. V čase nášho príchodu bola v bezvedomí," uviedol veliteľ hasičského zásahu Slavomír Rekšák.  

Po náraze ostal jeden z vodičov vo vozidle zakliesnený. Prvú pomoc mu poskytli svedkovia, medzi ktorými bol podľa informácií TV JOJ aj lekár. Zo zdemolovaného vraku ho vyslobodili lučeneckí hasiči, ktorí ho odovzdali do rúk záchranárom. Tí ho niekoľko minút resuscitovali. Štyridsaťjedenročný vodič zraneniam na mieste nehody napriek ich snahe podľahol.

K nárazu došlo v križovatke. Požitie alkoholu u 39-ročného vodiča vylúčila dychová skúška. U nebohého bude alkohol zisťovaný pri nariadenej súdnej pitve. 

Do vyšetrovania bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy. 

Vo štvrtok došlo aj k vážnej dopravnej nehode sanitky a osobného auta. Zasahovať musel vrtuľník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy