Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad zavraždenej Nikoly (20) je opäť na začiatku. Nečakaný zvrat prišiel z Generálnej prokuratúry
Zdielať na

Prípad zavraždenej Nikoly (20) je opäť na začiatku. Nečakaný zvrat prišiel z Generálnej prokuratúry

SENICA / Po dlhých siedmych rokoch od brutálnej vraždy Nikoly Beblavej zo Senice to už vyzeralo tak, že prípad sa úspešne skončí potrestaním vraha. Minulý rok polícia obvinila z vraždy muža zo Záhoria. Minulý týždeň nastal v prípade obrat.

Pred takmer 3/4 rokom z vraždy obvinili 36- ročného Milana D. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, v prípade nastal obrat, ktorý pravdepodobne viacerých prekvapil. "Vyšetrovateľ predložil spis na Generálnu prokuratúru, na riešenie námietky zo strany obhajcu, pričom doposiaľ zo strany Generálnej prokuratúry nebolo o týchto námietkach rozhodnuté," informuje hovorkyňa krajskej prokuratúry Mária Linkešová.

Málo dôkazov

K novým udalostiam sa vyjadril aj obhajca Peter Schmidl. "Je pravdou, že uplynulý týždeň v predmetnej veci Generálna prokuratúra na základe sťažnosti advokáta mimoriadnym opravným prostriedkom zrušila vznesené obvinenie v tejto veci a dala môjmu klientovi v podstate za pravdu s tým, že to uznesenie bolo vznesené predčasne, pretože dôkazy, zatiaľ nesvedčia tak, ako sa polícia domnievala a takým spôsobom proti môjmu klientovi, aby bolo obvinenie dôvodné." Milan D. ešte v roku 2017 na kameru povedal, že je nevinný. 

Pátrajte ďalej

Generálna prokuratúra sa s tým stotožnila a vydala usmernenie pre políciu, aby v tomto smere ďalej konala a po páchateľovi naďalej pátrala. "Môj klient, pokiaľ viem, tiež nejaké informácie polícii poskytol, myslím si, že je zaujímavé a je možné, že to prispeje k tomu, aby ten prípad bol nakoniec úspešne vyriešený a skutočný páchateľ dolapený a potrestaný," dodal Schmidl.

Otec zavraždenej, ktorý sa už viac než sedem rokov snaží aj na vlastnú päsť nájsť vraha dcéry, si myslí, že Milan D. tak urobil z jediného dôvodu. "Mne sa to skôr javí tak, že nechce ostať v tom sám, lebo si je vedomý, že sa z väzenia nedostane. Asi tak nejak." 

Súdený v Česku

Muž, ktorý bol obvinený z vraždy Nikoly Beblavej sa mal pred časom pokúsiť prepadnúť v Českej republike rodinu a obrať ich o doláre. Súd ho uznal vinným. "Áno, môj klient je toho času v Českej republike, tam bol uznaný nakoniec vinný, ale z iného trestného činu, než pôvodne a v podstate zhruba o dva mesiace má možnosť požiadať o podmienečné prepustenie, keďže ide o prvotrestanú osobu," pokračuje Schmidl. 

"Som zvedavý, či si ho slovenská kriminálna polícia preberie na hraniciach, keď ho pustia z Česka. Na to som zvedavý veľmi. Alebo mi bude behať pod nosom, opätovne. Ja som sa už vyjadril dávno, že sú v tom zapletené asi naozaj veľké ryby na to, aby bol iba Milan D. odsúdený," uzavrel otec zosnulej Nikoly. 

Milanovi pritom ešte pred nedávnom hrozil veľmi vysoký trest. Teraz to vyzerá tak, že o pár mesiacov môže byť na slobode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy