Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž obvinený z vraždy Nikoly (20) prehovoril
Zdielať na

Muž obvinený z vraždy Nikoly (20) prehovoril

BRNO / Pred týždňom televízia JOJ informovala o tom, že v prípade vraždy Nikoly nastal posun. Polícia obvinili muža, ktorý je podozrivý z jej usmrtenia. Milana D. súdia v Českej republike z iného trestného činu. Pre televíziu JOJ sa exkluzívne vyjadril.

Nikola sa, nadránom, 25. septembra 2010 po hádke s priateľom vybrala pešo zo Senice do Šajdíkových Humeniec. Jej telo v značnom štádiu rozkladu našiel po takmer dvoch mesiacoch lesný robotník. Polícia pred časom potvrdila, že v prípade obvinila muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Je ním Milan D., ktorý je momentálne vo väzení v Českej republike. Obvinili ho tam z inej trestnej činnosti. 

Koncom minulého roka sa pokúsil, s ešte jedným Slovákom a troma Čechmi, prepadnúť dvanásťročného chlapca s nepočujúcou matkou. Podľa polície mali v dome 90 tisíc dolárov. Štyri dni pred akciou im to prekazili policajti. 

Milana D. v pondelok priviedla väzenská eskorta a k prípadu údajnej vraždy, len 20-ročnej dievčiny, sa pre vyjadril pre televíziu JOJ. Prípad okomentoval po prvýkrát. Podľa Milana je to čistý nezmysel a vôbec ju nepoznal. 

"Totálne nezmysly na účely jej otca. Komplet všetko vymyslené. Udalosť sa stala pred siedmimi rokmi, bol som vyšetrovaný a v kauze nič nepadlo. Ja som nevinný, nemám čo tajiť," uviedol Milan D. pre televíziu JOJ. Celý rozhovor si môžete pozrieť v reportáži Juraja Hajdina.  

Nechutný zločin

Podľa policajných záznamov mal páchateľ zadržiavať dievča v okolí Senice proti jej vôli na zatiaľ presne neuvedenom mieste od 25. septembra 2010 do 4. októbra 2010. Počas toho obdobia ju nadrogoval obrovskou dávkou látky melipramín a znásilnil ju. Obeť zomierala vo veľkých bolestiach. Po smrtiacej dávke lieku jej zlyhali orgány. Na záver ju vrah uškrtil nohavičkami. 

Najtvrdší trest žiada otec zavraždeného dievčaťa. "Doživotie, to je moja podmienka. Ak budú súdení a budú súdení, nie jeden, ale traja budú súdení a dostanú doživotie. O to sa ja postarám, inak budú mať zo života peklo. Aj prokurátor mi povedal, že nikdy to nenechá a tohoto človeka si hlboko vážim," uviedol otec Nikoly. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy