Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda na železnici. Vlak už nestihol zastaviť
Zdielať na

Tragická nehoda na železnici. Vlak už nestihol zastaviť

BANSKÁ BYSTRICA / Nešťastie na železnici. V Banskej Bystrici v noci zrazil prichádzajúci rýchlik 75-ročného muža. Podľa rušňovodiča stál na koľajisku otočený tvárou k vlaku so zaťatými päsťami.

Nešťastie sa stalo na stanici v Banskej Bystrici, 75-ročného muža zrazil vlak. Rýchlik prechádzajúci časťou Radvaň išiel v tom čase 90 kilometrovou rýchlosťou, muža stojaceho v koľajisku si rušňovodič všimol, no zastaviť rozbehnutý kolos v tejto rýchlosti bolo nemožné.

"Privolaná lekárka konštatovala smrť v dôsledku rozsiahlych devastačných poranení a odporúčila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Podľa toho, čo polícii rušňovodič krátko po nešťastí povedal, stál muž tvárou k rýchliku so zaťatými päsťami. Náraz bol fatálny. Podľa obhliadajúceho lekára muž podľahol rozsiahlym devastačným poraneniam celého tela.

"Doprava v úseku Banská bystrica-Vlkanová bola úplne prerušená, potom sa jazdilo po druhej koľaji desať kilometrovou rýchlosťou okolo miesta nehody," informovala hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. 

Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia, začali trestné stíhanie pre usmrtenie. Alkohol u rušňovodiča zistený nebol, obeť previezli na súdnu pitvu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy