Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V hlavnom meste nahlásili v jeden deň dve bomby
Zdielať na

V hlavnom meste nahlásili v jeden deň dve bomby

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V pondelok ráno polícia dostala oznámenie o prítomnosti bomby na okresnom súde v Bratislave. Oznamovateľ nešpecifikoval kde presne, polícia preto preverila všetky okresné súdy. Následne nahlásili bombu na miestnom úrade Nové Mesto.

"Krátko pred 08:15 ráno sme prijali na linke 112 oznámenie o uložení nástražného výbušného systému v priestoroch jedného z okresných súdov v Bratislave," informuje hovorkyňa polície Veronika Slamková. Na miesto vyslali pyrotechnikov ako aj psovodov so služobnými psami vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín. 

"Približne o pol deviatej príslušníci policajného zboru nariadili evakuáciu budovy justičného paláca," informuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Hodnovernosť oznámenia sa ale vykonanými pyrotechnickými prehliadkami priestorov nepotvrdila. Iba o niekoľko hodín neskôr nahlásili bombu aj na miestnom úrade Nové Mesto. Podľa hovorcu úradu polícia už ukončila šetrenie s tým, že išlo opäť o poplašnú správu.

"tejto súvislosti bolo na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," dodáva Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy