Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z brutálnej vraždy Nikoly obvinili muža, ktorý pracoval pre mafiu. Stále ho nevypočuli
Zdielať na

Z brutálnej vraždy Nikoly obvinili muža, ktorý pracoval pre mafiu. Stále ho nevypočuli

SENICA / Polícia v prípade brutálne zavraždenej Nikoly zo Senice obvinila už prvú osobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. O postupe v sedem rokov starom prípade informovala ako prvá TV JOJ. Podľa našich informácií, muža napriek obvineniu ešte nevypočuli.

Telo dvadsaťročnej Nikolky našiel 16. novembra 2010 lesný robotník v lese len pár metrov od hlavnej cesty. Od tej doby jej otec pátral po vrahovi.

"Možno sa na mňa nahnevá moc ľudí, ale ja by som sa spojil aj s diablom, ja neprestanem. A vinníci budú potrestaní a odkazujem im, že ja skôr nezomriem, ako oni zhnijú v base. Až potom môžem vkľude zomrieť," povedal pre TV JOJ otec zavraždenej Nikoly Jozef Beblavý. 

Rodina dúfa, že sa po rokoch dočká momentu, že zodpovední za smrť ich najmladšej dcérky pôjdu za mreže. Polícia pred pár dňami potvrdila, že v prípade už jedného muža obvinili.

Biely kôň pracoval pre mafiu​

"Polícia na prípade intenzívne pracuje. K osobe obvineného, ani k procesným úkonom polície nemôžeme poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Podľa informácii blízkych polícii, muža ešte nevypočuli, lebo je vo výkone trestu odňatia slobody v Českej republike. Obvineným by mal byť Milan D. Muž, ktorý je v okolí Senice známy tým, že pracoval pre podsvetie ako biely kôň a v okolí predával drogy. Už v minulosti sa prezývka "Ráďža" spomínala v spojitosti s vraždou a zmiznutím Nikolky. Muž vystupujúci pod touto prezývkou sa ukájal na ženách, ktoré sa nevedeli brániť a boli pod vplyvom alkoholu alebo drog.
V prípade podľa rôznych dôkazov zo spisu nemohol figurovať len jeden muž.

Brutálna vražda

"Myslím si, že z tých troch mien som vždy jedno trafil. Myslím si, že je to jeden z nich. Stojím si za tým, že tam bolo viac ľudí," hovorí  Jozef Beblavý.

Polícia v záznamoch uviedla, že muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Páchateľ mal v okolí Senice zadržiavať dievča proti jej vôli na zatiaľ presne neuvedenom mieste od rána 25. septembra 2010 do 4. októbra 2010. Počas toho obdobia ju nadrogoval obrovskou dávkou látky melipramín, brutálne znásilnil. Obeť zomierala vo veľkých bolestiach. Po smrtiacej dávke lieku jej zlyhali orgány. Na záver ju vrah uškrtil nohavičkami.

​"Doživotie. Ja a moja rodina neberieme nič iné, ako doživotie. Ten človek, keď ho nazvem človekom, je obyčajná hyena v ľudskej koži. Takí ľudia nemajú v spoločnosti čo robiť," myslí si otec zavraždeného dievčaťa.

Polícia za sedem rokov prehľadala desiatky miest, vrátane áut. Medzi inými miestami bola aj studňa, v ktorej hľadali stopy po Nikolke. Podľa otca, ale aj viacerých svedkov z miesta, všetko nasvedčuje tomu, že s telom po smrti manipulovali a priniesli ho na miesto viacerí ľudia. 25. septembra bude 7 rokov od momentu, kedy Nikolku videli živú naposledy. Rodina dúfa, že sa už čoskoro dozvie meno vraha.

"Myslím si, že teraz to majú v rukách správni ľudia - prokurátor aj vyšetrovateľ. Keď budú súdení všetci traja, tak dúfam, že dostanú doživotie. Ak nie, tak budú mať peklo zo života iní ľudia," dodal otec zavraždeného dievčaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy