Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Zásah protiteroristického komanda v autobuse
Zdielať na

VIDEO: Zásah protiteroristického komanda v autobuse

BRATISLAVA, PRAHA / Pozrite si exkluzívne zábery zo zásahu proti teroristom doslova z prvého radu. Na zásahu sa zúčastnila Zásahová jednotka krajského riaditeľstva polície Moravskosliezskeho kraja z Českej republiky a aj slovenskí policajti z Pohotovostného útvaru Odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Išlo o cvičenie v rámci akcie Dni NATO, ktoré sa konali v Českej republike.

Dni NATO a letecké sily českej armády za dva dni na letisku v Mošnovoch pri Ostrave navštívilo spolu 90 000 ľudí. Tohtoročná udalosť výrazne ovplyvnila počasie, vďaka ktorému nebol najatraktívnejším bodom programu v sobotu Saudskoarabský akrobatický tím Saudi Hawks. Organizátori museli zrušiť takmer všetky letecké prehliadky. 

Kvôli počasiu bolo v sobotu zrušené vystúpenie saudskoarabskej leteckej skupiny, v nedeľu bol až na vrtuľníky a slovenskú vládnu letku odvolaný celý program letových ukážok. "Je to prvýkrát za celú históriu podujatia, kedy sme museli k takémuto kroku pristúpiť. Nešlo len o vytrvalý dážď, ale predovšetkým o spodnú základňu mrakov, ktorá znemožňovala bezpečné vykonanie letov," uviedol hlavný organizátor Zbyněk Pavlačík.

Dni NATO sú najväčšou akciou svojho druhu v strednej Európe. Jedná sa o vojenské, záchranné alebo bezpečnostné jednotky, tento rok zo 17 štátov. Zvláštnou partnerskou krajinou bolo Slovensko. Predstavilo sa asi 80 lietadiel a vrtuľníkov a viac ako 200 kusov pozemnej techniky. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy