Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti našli v supermarketoch kokaín za päť miliónov eur, bol ukrytý v banánoch
Zdielať na

Policajti našli v supermarketoch kokaín za päť miliónov eur, bol ukrytý v banánoch

Archívna reportáž

MNÍCHOV / V supermarketoch sa opäť objavili drogy. Nemeckí policajti objavili v debničkách s banánmi v miestnych supermarketoch veľké množstvo kokaínu. Podľa nemeckých médií ide až o 130 kilogramov drogy za milióny eur.

Viac ako 130 kilogramov kokaínu odhalili policajti v nemeckých supermarketoch. Drogy boli ukryté v debničkách s banánmi v spolkovej krajine Bavorsko.

Prvý prípad sa objavil v prevádzke v meste Kiefersfeld v okrese Rosenheim. Zamestnanec obchodu našiel v boxe s banánmi hnedé vrecko. Kriminalisti neskôr potvrdili, že ide o kokaín, píše nemecký Focus. 

​Drogy za milióny eur

"Keď zamestnanec vybaľoval banány z prepravky, objavil medzi ovocím hnedé balíčky," uviedol hovorca bavorskej kriminálky v Mníchove 

Rovnaký scenár sa počas najbližších hodín opakoval aj v ďalších desiatich obchodoch v Bavorsku. Polícia zatiaľ nevylučuje, že sa droga objaví aj v iných spolkových krajinách mimo Bavorska, píše nemecký denník Stern.

​Podľa vyšetrovateľov sa 130 kilogramov drogy dostali do obchodov nedopatrením a jej hodnota by bola na čiernom trhu približne päť miliónov eur. 

Polícia predpokladá, že droga sa dostala do nemeckých obchodov cez dodávateľa banánov a preto nevylučuje, že v nasledujúcich dňoch sa drogy objavia aj v iných prevádzkach. "Sme na začiatku, ale skúmame to," dodal hovorca krajskej bavorskej kriminálky. 

Kokaínový škandál v Česku

V roku 2015 našli kokaín v banánoch aj v susednom Česku, konkrétne v Prahe. Policajti odhalili 100 kilogramov v celkovej hodnote takmer miliardy českých korún. Distribútor ich priviezol z Kolumbie. Podľa protidrogovej centrály je to najväčšie množstvo kokaínu, ktoré sa jej podarilo zadržať v novodobej histórii Česka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy