Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V známom obchodnom reťazci našli banány s ukrytým kokaínom
Zdielať na

V známom obchodnom reťazci našli banány s ukrytým kokaínom

PRAHA / Sto kilogramov kokaínu za takmer miliardu českých korún objavili pracovníci supermarketu na okraji Prahy. Našli ho medzi banánmi, ktoré chceli vyložiť na pulty. Distribútor ich priviezol z Kolumbie. Podľa protidrogovej centrály je to najväčšie množstvo kokaínu, ktoré sa jej podarilo zadržať v novodobej histórii Česka.

Droga sa našla v zásielke banánov v predajni Lidl v Prahe. 

Policajti na prípade spolupracujú s colnou protidrogovou jednotkou. Zatiaľ nikoho neobvinili.

Server tn.cz uviedol, že kokaín bol v krabici s banánmi z Kolumbie. Pri kontrole ostatných debien z danej dodávky banánov sa ďalšie drogy nenašli.

"Ročne predáme v našich predajniach v Českej republike niekoľko miliónov kíl banánov a aj napriek nastavenej internej kontrole kvality nie sme schopní podobným prípadom úplne zabrániť," uviedla hovorkyňa reťazca Lidl Jitka Vrbová.

Kokaín v Španielsku

Prípad veľmi podobný tomu českému riešili v roku 2010 úrady v Španielsku. Celkom 100 kilogramov kokaínu tam objavili vnútri bedien s banánmi, ktoré mali ísť do predajní Lidlu v Madride a niekoľkých ďalších miest.

Políciu na ilegálny obsah zásielky ovocia upozornil podľa denníka El País zamestnanec jednej z predajní, ktorý vybaľoval tovar na predaj. Policajti následne našli viacero balíčkov v rôznych krabiciach, ktoré boli neporušené a s banánmi sa ich obsah nijako nepomiešal.

Vyšetrovatelia podľa denníka dospeli k záveru, že diskontný reťazec je v prípade nevinne a kontraband si zrejme z krabíc nestihli vyzdvihnúť pašeráci drog, ktorí ho týmto spôsobom prepravovali.

V zásielke našli vyše sto kilogramov kokaínu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy