Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Otec znásilnenej a zabitej Nikoly: Chcel by som vidieť do očí vraha, či sa mu dobre spí
Zdielať na

Otec znásilnenej a zabitej Nikoly: Chcel by som vidieť do očí vraha, či sa mu dobre spí

SENICA / Televízia JOJ v sobotu ako prvá informovala o posune v prípade, ktorý pred siedmimi rokmi otriasol Slovenskom. Mladé dievča vtedy zmizlo cestou z diskotéky. Jej telo našli v značnom rozklade. Pitva preukázala, že bola omámená a znásilnená. Polícia by mala mať v rukách podozrivého, ktorého pred pár dňami obvinili.

Dvadsaťročnú Nikolku mali naposledy vidieť živú 25. septembra 2010. Potom, ako sa pohádala s priateľom Ferdinandom v bare, sa mala pešo vybrať zo Senice k nemu domov, do Šajdíkových Humeniec.

Pred koncom Senice ju zachytila bezpečnostná kamera. Niektorí svedkovia ju vraj krátko potom videli nastúpiť do auta. Široké okolie prehľadávali okrem policajtov a špeciálnych zložiek aj dobrovoľníci. Rodina ponúkla za jej nájdenie odmenu. Po mesiaci sa prihlásili ľudia, ktorí tvrdili, že ju nájdu.

"Prišli sem štyria a sľúbili, že mi Niki nájdu, ale chceli peniaze. Ja som im povedal, že áno, pol milióna je nachystaných, ale Niki za peniaze," povedal v pre TV JOJ otec Nikolky Jozef Beblavý.

Podozriví muži

V skupine, medzi osobami, ktoré sa podujali nájsť Nikolku bol aj muž - bývalý kukláč Patrik, po ktorom neskôr polícia pátrala. Ten bol jedným z podozrivých. Rodina stratila poslednú nádej 16. novembra, keď v popoludňajších hodinách našiel lesný robotník v lese pri strelnici, neďaleko Čáčova pri Senici, telo v značnom štádiu rozkladu a zahalené len tričkom.

Medzi ďalšími menami, ktoré sa v spojitosti s prípadom najčastejšie spomínali bol legionár David, bývalý partner dievčiny, ktorý sa s ňou v tú noc keď zmizla mal stretnúť a kvôli ktorému sa Nikolka s vtedy aktuálnym priateľom pohádala. Po čase sa nám podarilo s ním spojiť. "To nie som ja. Aj keby som bol, tak cez telefón sa o takých veciach nebavím," uviedol pre TV JOJ oslovený muž.

Medzi podozrivými menami padla aj prezývka "Ráďža". Muža, ktorý sa údajne rád ukája na ženách, ktoré sa nevedia brániť. Mal byť v kontakte s bývalým policajtom Patrikom. Nikolkin otec išiel po stope každému.

"Rád by som mu videl do očí, či sa mu dobre spí. Keď Niki pretiahol mikinu cez hlavu, nemohol sa pozerať do jej mŕtvej tváre. Prečo?! Lebo ju poznal a ona poznala jeho. O tom to je," dodal otec Nikoly.

​Vinu chceli hodiť na otca

Pravdepodobne ako formu protiútoku sa niekto pokúsil všetku špinu hodiť na Nikolkinho otca. V tom čase prebehla médiami informácia, že ju mal zabiť on. Dobrovoľne absolvoval test na detektore lži. Samozrejme, s negatívnym výsledkom.

Dvadsiatehopiateho novembra testy DNA potvrdili, že telo v značnom štádiu rozkladu patrilo Nikolke. Po približne pol roku na základe ďalších testov prinieslo vyšetrovanie ďalší posun v prípade. Dievča niekto pred smrťou priotrávil liekmi. Jej otec sa za tie roky ani raz nevzdal a či už za pomoci polície alebo na vlastnú päsť hľadal vraha.

"Ja nedovolím, aby tento prípad mojej dcéry zaspal. Ani nedovolím, aby sa zaprášil spis. Ja pôjdem dokonca, nech to stojí, čo to stojí," dodal Jozef Beblavý.

Posun vo vyšetrovaní

Polícia v sobotu pre TV JOJ povrdila, že vyšetrovanie sa v predchádzajúcich dňoch malo posunúť a polícia by v súvislosti s týmto prípadom mala obviniť muža.

"Môžem potvrdiť, že v prípade vraždy bola obvinená konkrétna osoba. Aby nebolo zmarené naše sedemročné úsilie a aby bol prípad vraždy úspešne ukončený, poskytne polícia informácie až neskôr," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Otec do dnešného dňa odmietol na hrob uviesť jej dátum úmrtia. Lebo presný deň stále nevedeli, 25. septembra to bude 7 rokov od momentu, kedy rodina navždy stratila Nikolku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy