Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Žena zaútočila na turistky kyselinou, poleptala im tvár
Zdielať na

Žena zaútočila na turistky kyselinou, poleptala im tvár

Archívna reportáž

MARSEILLE / Štyri mladé americké turistky, vo veku približne 20 rokov, sa stali v nedeľu vo francúzskom Marseille obeťou útoku 41-ročnej ženy. Tá na nich vyliala kyselinu. Polícia útočníčku zadržala.

Dve z Američaniek majú po útoku poleptanú tvár, jedna z nich má poranené aj oko. Ďalšie dve ženy, ktoré tiež hospitalizovali, síce s kyselinou do styku neprišli, ale utrpeli šok," píše britský denník Daily Express.

Informuje o tom s odvolaním sa na miestne policajné zdroje agentúra Associated Press.

K útoku došlo v nedeľu popoludní na hlavnej marseillskej železničnej stanici Saint Charles. 

Identita páchateľky ani motív jej činu zatiaľ nie sú známe. Francúzske médiá oznámili, že polícia mentálne nestabilnú útočníčku zadržala.

Polícia tvrdí, že útok nemá nič spoločné s terorizmom, píše britská televízia Sky News. Televízia však cituje hovorkyňu prokuratúry, ktorá dodala, že úradníci si nemohli byť úplne istí, že v takej počiatočnej fáze vyšetrovania neexistujú na tento čin teroristické väzby.

Napadnuté ženy cestovali medzi Parížom a juhovýchodným prístavným mestom. Podľa miestneho denníka La Provence žena po násilnom čine ostala na mieste a ukazovala fotografie, na ktorých je sama popálená.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy