Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Londýne vybuchla Satanova matka. Policajti zatkli 18-ročného migranta
Zdielať na

V Londýne vybuchla Satanova matka. Policajti zatkli 18-ročného migranta

Archívne video

LONDÝN / Britská polícia v súvislosti s piatkovým útokom v londýnskom metre v nedeľu zadržala druhého človeka. Dvadsaťjedenročný muž bol zadržaný na západnom londýnskom predmestí Hounslow a teraz je vo väzbe, informovala BBC. Úradníci zatkli v sobotu 18-ročného mladíka podozrivého z piatkového bombového útoku. Tínedžer sa nachádza na policajnej stanici. Je vraj problematické dieťa, ktoré pred dvoma týždňami zadržali neďaleko miesta, kde bomba vybuchla. Neskôr ho ale pustili.

Ak je to pravda, zdá sa, že kritizovaný tweet prezidenta USA Donalda Trumpa, o tom, že podozrivého vyšetrovacie orgány poznali, nebol zavádzajúci. 

Polícia tiež uviedla, že stále pracujú aj s verziou, že existuje viac osôb zodpovedných za bombový útok na Parsons Green. Dom v Sunbury, ktorý vyšetrovatelia prehľadávali v súvislosti s útokmi, pri ktorom sa zranilo 30 ľudí, vlastní pár ktorý vyznamenala kráľovná Alžbeta II., píše Daily Mail.

Sedemdesiatjedenročná Penelope Jones a jej muž 88-ročný Ronald si vzali do starostlivosti za 30 rokov 268 pestúnskych detí a posledných 8 boli migranti. 

Blízki priatelia manželov povedali, že pár si s mladíkom nevedel dať poslednú dobu rady. Selena Barber pozná Jonesovcov takmer celý život povedala, že sa momentálne starajú o dvoch utečencov - jeden je veľmi tichý a zdvorilý, druhý 18-ročný je strašný. "Vedela som, že ho pred dvoma týždňami zatkli policajti a aj že ho potom pustili na slobodu. Nevedela som dôvod. Keď sa vrátil k Penny a Ronovi, Penny povedala, že sa o neho bude musieť prestať starať," hovorí Selena.

Teroristický útok vo vlaku londýnského metra si vyžiadal hospitalizáciu 29 ľudí. Páchateľ či páchatelia odpálili podľa polície improvizovanú nálož, k zodpovednosti sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Británia večer zvýšila stupeň ohrozenia terorizmom na najvyššiu úroveň, čo znamená, že v krajine aktuálne hrozí teroristický útok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy