Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chytili mladíka podozrivého z útoku na londýnske metro
Zdielať na

Chytili mladíka podozrivého z útoku na londýnske metro

Archívna reportáž

LONDÝN / V súvislosti s piatkovým výbuchom v londýnskom metre zadržala polícia 18-ročného mladíka. Podozrivého objavili v prístavnej zóne mesta Dover na juhu Anglicka.

Podľa polície ide o významný posun vo vyšetrovaní, no v krajine naďalej platí najvyšší stupeň ohrozenia terorizmom. V piatok večer ho po zasadnutí vyhlásil krízový manažment. K útoku na metro, pri ktorom sa zranilo 29 ľudí, sa už prihlásil Islamský štát. 

Mladíka sa až do včerajšieho večera nedarilo identifikovať. Vďaka záberu na priemyselných kamerách však po ňom po celej krajine pátrali stovky policajtov a detektívov. 

Vyšetrovanie naďalej pokračuje. Stanicu londýnskeho metra Parsons Green už opäť otvorili. 

New York posilňuje ochranu

V súvislosti s útokom posilnili americké úrady bezpečnostné opatrenia v newyorskom metre, na prímestských železničných linkách, ale aj na letiskách. Metropolitný dopravný podnik, ktorý prevádzkuje verejnú dopravu vo veľkej časti New Yorku uviedol, že vyšetrovanie londýnkeho výbuchu podrobne sleduje. 

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo nariadil úradom sprísniť bezpečnostné opatrenia na letiskách, na mostoch, v tuneloch a v ďalších citlivých miestach. Rovnako sa viac policajtov nachádza aj vo verejnej doprave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy