Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Angela Merkel: Útok v Londýne posilňuje odhodlanie bojovať proti islamskému terorizmu
Zdielať na

Angela Merkel: Útok v Londýne posilňuje odhodlanie bojovať proti islamskému terorizmu

LONDÝN / Londýnskym metrom v piatok ráno otriasla explózia. Podľa doterajších informácií je zranených 22 ľudí, pričom vo väčšine majú popálené tváre. Ľudia sa zranili aj v tlačenici, ktorá vznikla v dôsledku paniky po výbuchu. Polícia označila explóziu za teroristický čin. K situácii sa vyjadrili aj vysokí politici.

Londýnsky starosta Sadiq Khan oznámil, že metropolitná polícia posilňuje svoju prítomnosti v dopravných prostriedkoch a aj na kľúčových miestach hlavného mesta. K prípadu sa vyjadril aj americký prezident Donald Trump, ktorý na sociálnej sieti uviedol, že útok uskutočnili ľudia, o ktorých londýnska polícia vedela. Jeho tvrdenie však nepodporujú doposiaľ zverejnené informácie z otvorených zdrojov.

Nemecká kancelárka Angela Merkel uviedla, že napriek tomu, že nie je jasné, kto je za útokom, posilňuje to odhodlanie bojovať spoločne proti islamskému terorizmu.

Premiérka Theresa May zvolala na piatok o druhej hodine zasadnutie krízového štábu. Uviedla: "V myšlienkach som so zranenými zo stanice Parsons Green a s členmi zásahových tímov, ktoré opäť reagujú rýchlo a statočne na pravdepodobný teroristický incident."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy