Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dožila sa 114 rokov, a to len vďaka trom veciam. Bola najdlhšie žijúcim obyvateľom USA
Zdielať na

Dožila sa 114 rokov, a to len vďaka trom veciam. Bola najdlhšie žijúcim obyvateľom USA

Archívne video

HUNTINGDON / Zomrel najstarší človek žijúci v USA. Delphine Gibson neužívala žiadne lieky ale každý deň si dala vitamín. Dožila sa 114 rokov.

Delphine Gibson bola najstarším človekom žijúcim v USA. Narodila sa 17. augusta 1903 v Ridgeway v Južnej Karolíne. Tento titul po nej v stredu prevzala 113-ročná Lessie Brown z Cleveland Heights v Ohiu. Gibson žila od roku 2004 v domove pre seniorov v Mount Union v Huntingdone v štáte Pennsylvania. Ako v minulosti uviedla, za svoj vek vďačila dobrému jedlu, viere v Boha a baptistickej cirkvi. Guvernér štátu Tom Wolf a jeho manželka vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým zosnulej, ktorú politik označil za úžasnú občianku Pennsylvanie.

Zástupkyňa spomínaného strediska Miranda Glover vo februári 2017 prezradila, že Gibson bola už hluchá a slepá, no stále si pospevovala rôzne skladby, ako napríklad Amazing Grace. Starosta Huntingdonu Dee Dee Brown na jej 112. narodeniny vyhlásil v okrese "Týždeň Delphine Gibson." Dokým sa vydala, pomáhala na rodinnej farme. So svojím mužom najprv žila v Severnej Karolíne a neskôr sa presťahovala do Mount Union. Mali spolu tri deti.  

Pozrite si archívnu reportáž o najstaršej správe vo fľaši:

Súvisiace články