Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súrodenci sa stretli až po 70 rokoch. Za všetko vďačia sociálnej sieti
Zdielať na

Súrodenci sa stretli až po 70 rokoch. Za všetko vďačia sociálnej sieti

MISSOURI / Po skončení vojny s Nemeckom si založil druhú rodinu. Jeho potomkovia o sebe vedeli takmer 70 rokov, ale nemohli sa nájsť. Podarilo sa im to až vďaka sociálnej sieti.

Boli to najdlhšie minúty v ich živote. Jon Hopkins a jeho sestra sa vysnívaného rodinného stretnutia dočkali. Obaja vedeli, že majú staršiu sestru Lindu. Ich otec ešte pred tým ako spoznal ich matku,  pôsobil počas vojny v Nemecku, kde si našiel partnerku a mali spolu dcéru. Keď sa on musel vrátiť do Spojených štátov, ich dve nepustili.

Muž ich niekoľko rokov hľadal, no neúspešne. Neskôr si preto založil druhú rodinu. Staršiu dcérku ale nikdy nezaprel a jeho mladšie deti o nej vedeli od začiatku. "Celý život som ju hľadal. Myslel som si, že je stále v Nemecku," povedal Jon.  V skutočnosti bola ale oveľa bližšie ako si myslel. Jej matka si totiž vzala Američana a odcestovali s ním do Kalifornie.

Súrodencom sa podarilo nakoniec spojiť až vďaka Facebooku, kde svoju sestru až na niekoľkýkrát našli. Okamžite ju skontaktovali a dohodli si stretnutie. "Dúfala som, že mi odpíšu a dočkala som sa," uviedla Linda. Bohužiaľ, so svojím otcom sa už nestihla stretnúť. Súrodenci jej ale nahradili stratenú rodinu.   

Pozrite si archívnu reportáž o stretnutí rodičov s dievčatkom, ktoré zmizlo keď mala len 3 roky:

Súvisiace články