Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nové horúce dovolenkové destinácie, poďte na dovolenku do Wakandy
Zdielať na

Nové horúce dovolenkové destinácie, poďte na dovolenku do Wakandy

USA / Pracovníci webstránok na rezerváciu ubytovania žasnú. Zaznamenali masívny nárast v záujme o ubytovanie v africkej Wakande. Ono by na tom nebolo nič zlé, ale problémom je, že krajina s takýmto názvom neexistuje. V hľadáčiku nadšených cestovateľov sú aj mestá: Hawkins, Riverdale, San Junipero a Fortitude. Aj tie by ste hľadali márne. Ale čo narobiť? Ľudia tam jednoducho dovolenkovať ísť chcú.

Dramatický nárast nie je vonkoncom náhodný. Všetky spomínané mestá a krajina existujú. Avšak len vo svete filmu. Tak napríklad Wakanda sa ako africký štát objavila v snímke Čierny panter. A portály sa následne takmer náporom návštevníkov zrútili. Weby Hotelscan.com a Hotels.com hlásia dramatický nárast vo vyhľadávaní spomínaného názvu. Prvý spomínaný web informoval, že počet ľudí, ktorí navštívili stránku zariadenia Wakanda Water Park vo Wisconsine stúpol o 620 percent, druhý zase hlási, že vyhľadávanie susedného Wakanda Park sa medziročne zvýšilo o 55 percent.

"Fakt, že odvtedy, čo uviedli na trh Čierneho pantera, vidíme na našom webe taký nárast v návšteve stránky vodného parku Wakanda, naznačuje, že kým ľudia nenavštívia našu webstránku a nehľadajú výlety, nie sú si vedomí, že je to fiktívna destinácia. Buď to, alebo ľudia majú väčší záujem ako kedykoľvek inokedy o návštevu vodného parku. Myslíme si ale, že to má niečo spoločné s tým filmom," uviedol hovorca Hotelscan.com.

Hotels.com uviedol, že tiež zaznamenali nárast vo vyhľadávaní aj ďalších miest s podobným názvom ako Wakanda. Vyhľadávanie obce Wauconda v  americkom štáte Illinois sa zvýšilo o viac ako 25 percent a obce Makanda v tom istom štáte stúplo medziročne až o vyše 40 percent. Návštevnosť stránky ostrova Wakaya na Fidži sa podľa menovaného webu medziročne zvýšila o 235 percent a v prípade japonského mesta Wakkanai stúpla o 55 percent. "Naše portfólio zahŕňa hotely z vyše 200 krajov a teritórií po celom svete, no zatiaľ nie z Wakandy. Riešime to," uviedla Isabelle Pinson z Hotels.com.

"Snímka sa dotkla sŕdc a myslí miliónov filmových fanúšikov na celom svete. Je úžasné sledovať, a my to vidíme pravidelne, ako pop-kultúra inšpiruje výber cestovania. Milujeme, že dovolenkári hľadajú domovinu Čierneho pantera, od Wisconsinu až po Japonsko," dodala.

Podľa webstránky Hotelscan.com medzi ďalšie najviac hľadané fiktívne miesta patria Hawkins v štáte Indiana zo seriálu Stranger Things,  Riverdale z rovnomenného seriálu, San Junipero z projektu Black Mirror a Fortitude z rovnomenného seriálu.

Nuž, oveľa reálnejšie je ísť na dovolenku na Mars, či na Mesiac. Tie budú o niekoľko desiatok rokov reálnou dovolenkovou destináciou:

Súvisiace články