Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Piráti nevymreli. Ak si s nimi chcete užiť zábavu, cieľová destinácia je jasná
Zdielať na

Piráti nevymreli. Ak si s nimi chcete užiť zábavu, cieľová destinácia je jasná

KARIBIK / Preslávili ho najmä rajské dovolenkové ostrovy a daňoví špekulanti, no popularitu mu zabezpečila aj séria filmov o pirátoch. Karibik je každoročne dovolenkovým cieľom aj tisícok Slovákov, ktorých do tohto kúta sveta ťahajú iné, ako daňové lákadlá.

Karibik, to je jedno lákadlo za druhým, stačí sa len rozhodnúť, na ktorý zmysel sa chcete zamerať. Jamajku preslávili nielen omamné vône, ale aj fantastická hudba a fenomenálny Bob Marley. Ale pozor, platí tu, že nie každý, kto má hudobný nástroj, je muzikant. Láska Jamajčanov k hudbe je však zrejmá na každom kroku. Lenže v Karibiku je to nielen o sluchu, ale aj o chutiach. „Každý rok tu máme týždňový pirátsky festival, keď sa všetci preoblečú
za pirátov, hodujú a pijú rum," hovorí sprievodkyňa Deborah.

Pirátska história je v tomto kúte sveta očividne hlboko zakorenená, no napríklad na mexickom ostrove Cozumel sa jemne zmenil nápojový lístok. „Tequilu pijeme zásadne bez soli a pomaranča. Tú pravú stačí najskôr ovoňať a potom ochutnať. Ak je bez chemických prísad, nič navyše nepotrebuje," povedal mexický predavač Raul.

Časť tradícií sa na karibských ostrovoch zachovala a pri troche šťastia možno stretnúť aj ozajstné pirátske legendy.

Pozrite si archívnu reportáž o poklade z Karibiku:

Súvisiace články