Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Piati mladíci upadli po užití drogy do bezvedomia. Kamaráti ich nakrúcali na mobil
Zdielať na

Piati mladíci upadli po užití drogy do bezvedomia. Kamaráti ich nakrúcali na mobil

PEZINOK / Mladí Pezinčania, ktorí nedávno priamo v uliciach mesta užili drogy a alkohol, boli v ohrození života. Piati z nich v čase príchodu polície a záchranárov upadali do bezvedomia. Ich kamaráti sa zabávali tým, že si ich nakrúcali telefónmi.

Pezinčania doteraz také dačo nezažili, aby na verejnom priestranstve odpadlo päť mladých ľudí, ktorí boli pod vplyvom psychotropných látok. "V polícii pracujem už 24 rokov, a takýto prípad sme tu ešte nemali a ako vidíme aj zo záber je to aj výzva pre rodičom, aby dokázali ustrážiť svoje skoro dospelé deti," povedal mestský policajt Igor Štrbík. Mladí Pezinčania správanie svojich rovesníkov vnímajú ako obrovský obrovský hazard.

Po zistení, čo mladiství požili, policajti rozbehli vyšetrovanie. "Vyšetrovateľ policajného zboru, začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedom alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," vyjadrila sa Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ BA.

Podľa informácii TV JOJ bola jedna z požitých látok GHB. "Tekutá extáza spôsobuje stavy eufórie, veľmi ľahko sa dá presiahnuť tá hranica, kedy dochádza ku útlmu dýchania až k smrti, je veľmi nebezpečná a vysoko toxická," vyjadril sa Ľubomír Okruhlica, hlavný odborník MZ SR pre závislosti.

Detská fakultná nemocnica poskytla stanovisko, že chlapcov po niekoľkých dňoch prepustili domov. Mohlo to dopadnúť aj inak, lebo nikto z ich kamarátov im nezavolal pomoc, ale si ich namiesto toho nakrúcali na mobilné telefóny.

Pozrite si súvisiacu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy