Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Učiteľ na cirkevnej škole je podozrivý zo zneužívania vlastnej dcéry
Zdielať na

Učiteľ na cirkevnej škole je podozrivý zo zneužívania vlastnej dcéry

ZÁPADNÉ SLOVENSKO / Zo sexuálneho zneužívania vlastnej, iba 15-ročnej, dcéry je podozrivý jej vlastný otec. Ten navyše pracuje ako učiteľ v cirkevnej základnej škole v okrese Zlaté Moravce. Rodičia sú pobúrení, prípad už vyšetruje polícia.

Otec štyroch detí mal sexuálne zneužívať najstaršiu dcéru. Dievča sa vraj zverilo kňazovi, ktorý situáciu začal riešiť a prípadom sa už zaoberá polícia. "Ide o citlivý prípad a preto nebudeme poskytovať bližšie informácie," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ NR. "Prokuratúra má vedomosť o tomto prípade. Vyšetrovateľka OR PZ v Nitre uznesením zo dňa 31.1.2018 začala trestné stíhanie za zločin sexuálneho násilia," vyjadril sa hovorca prokuratúry Jaroslav Maček.

Muž je stále v pozícii podozrivého, zatiaľ ešte obvinený nebol, nakoľko v prípade prebieha stále dokazovanie. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že dievča bolo rodičom dočasne odobraté. Úrady sa však k tomu nevyjadrujú. "Po začatí trestného stíhania sa vykonávajú procesné úkony smerujúce k objasneniu skutočností rozhodujúcich pre trestné konanie a k zisteniu páchateľa," povedal Maček.

Na celý prípad TV JOJ anonymne upozornili rodičia detí, ktoré podozrivý muž učí v cirkevnej základnej škole. "Naďalej otec učí naše deti. Čo je to za človeka, čo je schopný niečo také urobiť vlastnému dieťaťu. Sú ohrozené aj naše deti? Ako môže byť učiteľ?" pýtajú sa rodičia v zaslanom maile.

Štáb TV JOJ sa skontaktoval aj s riaditeľkou školy. Povedala, že učiteľ tam pôsobí zhruba 8 rokov a je veľmi obľúbený. Riaditeľka dodala, že ide o slušnú a veriacu rodinu. Tvrdila, že o podozrení zo sexuálneho zneužívania netušila. Učiteľ je aktuálne už tretí týždeň práceneschopný. Zriaďovateľom školy je biskupský úrad, ktorý sa všetkom dozvedel od štábu TV JOJ. "Nevedeli sme o tom budeme to sledovať, treba ale povedať, že už nie je učiteľom našej školy," povedal Miroslav Liko, hovorca nitrianskeho biskupa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy