Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najvtipnejší slovenský šofér, ktorého zážitky vás dostanú do kolien
Zdielať na

Najvtipnejší slovenský šofér, ktorého zážitky vás dostanú do kolien

BRATISLAVA / Úspech = peniaze a ženy. Ondrej Sokol dúfa, že vydaná knižka mu prinesie práve to druhé. Nádejné adeptky by sa mali poponáhľať. Na rande s novým spisovateľom majú čas do 1.marca. Vtedy sa totiž vtipný autor opäť vracia do Nórska zbierať nové zážitky zo zamrznutých ciest.

Životná cesta Ondreja Sokola je kľukatá ako paragraf. Pôvodne chcel dnes už spisovateľ študovať prekladateľstvo, lenže jeho fakultu zrušili. On sa preto rozhodol, že teda skúsi svoj detský sen a bude voziť ľudí. Štyri mesiace jazdil ako vodič MHD v Bratislave, keď prišla ponuka z Nórska. A tá mu úplne zmenila život.

Jazdiť v zamrznutom Nórsku je evidentne poriadna zábava a nielen preto, že cesty sú pokryté súvislou vrstvou ľadu. "Vozím širokú vzorku spoločnosti, človek tam natrafí aj na takých divnejších," dodáva Sokol. A práve zážitkov s nimi je plná kniha s názvom Ako som vozil Nórov, ktorá je vlastne jeho knižným blogom. Pôvodne svoje skúsenosti z nórskych ciest písal na portál Dailymale.sk, vraj z donútenia, lebo nemali čo vydávať. Aj jeho zásluhou sa to zmenilo. Ondrej Sokol tvrdí, že aj ku knihe bol donútený, ale neľutuje to. Ako som vozil Nórov vyšla pred 3 týždňami a ašpiruje na bestseller, pretože sa vypredal nielen prvý náklad, ale už aj prvá dotlač. Nájdete v nej nielen články z blogu, ale aj dosiaľ nevydané príspevky, podľa autora sú staré a nové v pomere 50:50, takže ak autora čítavate, určite sa opäť pobavíte.

Za úspech môže vďačiť autor nielen georgafickým a demografickým rozdielom, ale aj svojmu nezvyčajnému spisovateľskému majstrovstvu. Trefné prirovnania a skvostné pointy vás dostanú do kolien.

Ondrej stále nie je zadaný. Jeho vydavateľ na jeho účet zažartoval a ku knihe pripísal, že autor dúfa, že vydaný titul bude mať pozitívny vplyv na jeho sexuálny život. Zatiaľ sa to však podľa Ondreja neprejavilo, ale čo nie je, môže byť. Mať doma humoristu a úspešného spisovateľa veru nie je na zahodenie. Dámy, ktoré by mali záujem, by sa ale mali poponáhľať, už 1.marca Ondrej Sokol opäť odchádza do nórskeho Tromso zbierať nové zážitky.

Súvisiace články