Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Robotické bábätká môžu pomôcť proti nechcenému tehotenstvu u mladistvých
Zdielať na

Robotické bábätká môžu pomôcť proti nechcenému tehotenstvu u mladistvých

WISCONSIN / Mať dieťa, to je výsada a dar. Ale mať dieťa v mladom veku, môže uškodiť rodičom a aj samotnému dieťaťu. Vďaka robotickým bábätkám sa každý rok darí zabrániť mnohým neželaným tehotenstvám.

Vytúžené dieťa je pre jeho rodičov všetkým, aj napriek tomu, že výchova dieťaťa znamená aj množstvo odriekania a sebazapierania. Na druhej strane je neželané tehotenstvo v radoch tínedžerov a práve proti tomu sa darí bojovať s robotickými bábikami.

V rámci prednášok sa študenti učia o tom, čo to znamená, mať dieťa a zodpovedne sa oň starať.

"Učíme našich tínedžerov ako sa šoféruje auto, lebo je to veľká zodpovednosť a môže to byť nebezpečné. Učíme ich mnohé veci, ale úplne zanedbávame výchovu na rodičovstvo. Nehovoríme im o tom, aký dopad bude mať dieťa na ich život a ako ho zmení," povedal Timm Boettcher, riaditeľ firmy, ktorá vyrába robotické bábätká.

Tieto bábiky treba pravidelne nakŕmiť. Musia si odgrgnúť, treba ich prebaliť a prezliecť a zabudovaný počítač informuje aj o tom, či majú správne podopretú hlavičku, či im nie je zima alebo príliš teplo.

Výrobca dodáva robotické bábiky do 90 krajín sveta. V Kolumbii sa vďaka programu s nimi podarilo znížiť tehotenstvo mladistvých až o 40 percent.

Súvisiace články