Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nevinný Lukáš, ktorého zatkli pre podozrenie z vraždy, sa stále nedomohol odškodnenia
Zdielať na

Nevinný Lukáš, ktorého zatkli pre podozrenie z vraždy, sa stále nedomohol odškodnenia

VEĽKÁ LOMNICA / Zadržali ho ako podozrivého v prípade vraždy pumpára vo Veľkej Lomnici. Ukázalo sa ale, že s ňou nemá nič spoločné. Za verejnú potupu chce Lukáš od štátu odškodné a bojuje zaň už niekoľko rokov. Za pravdu mu dal okresný aj krajský súd. Napriek tomu ale jeho prípad nekončí.

Začiatkom roka 2015 zavraždili pod Tatrami mladého pumpára. Po niekoľkých týždňoch si autobus plný ťažkoodencov prišiel do dediny pre podozrivého z vraždy. Neskôr ho ale prepúšťajú na slobodu a on začína boj o záchranu cti.

Zatiaľ čo sa Lukáš snaží očistiť svoje meno, polícia ešte stále vraha mladíka z tejto benzínovej pumpy nenašla. Lukáš zažaloval štát a koncom roka 2016 kežmarský súd rozhodol, že má nárok na odškodné, Ministerstvo vnútra sa ale odvolalo . Viac ako 600 stranový spis skončil na Krajskom súde v Prešove. "Krajský súd v Prešove potvrdil rozsudok Okresného súdu v Kežmarku, ktorým bola určená zodpovednosť za škodu spôsobenú nesprávnym úradným postupom. Rozhodnutie krajského súdu nadobudlo právoplatnosť 8. januárom tohto roku," uviedla hovorkyňa súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Mladý muž sa stihol za tú dobu stať otcom, nájsť si novú prácu. Podľa jeho slov sa ale ešte stále nezbavil nálepky toho, ktorého kukláči odviedli z dediny ako podozrivého z vraždy. Na rozsudok čakal viac ako rok. Pre TV JOJ uviedol, že 19 000, ktoré za nepodarený policajný humbuk žiada, mu už aj tak jeho česť nevráti. Ministerstvo vnútra ale s rozhodnutím kraja spokojné nie je. "Ministerstvo vnútra podalo v zákonnej lehote dovolanie voči rozhodnutiu Krajského súdu v Prešove (v spojení s rozsudkom Okresného súdu Kežmarok). O podanom dovolaní zatiaľ nebolo rozhodnuté. Viac sa v súčasnosti vyjadrovať nebudeme," uvádza sa v stanovisku Ministerstva vnútra.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy