Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rusko na konfrontácii s Kaštanom. Dobrá nálada ho stále neopúšťa
Zdielať na

Rusko na konfrontácii s Kaštanom. Dobrá nálada ho stále neopúšťa

BRATISLAVA / V prípade Pavla Ruska obvineného v prípade vraždy v štádiu prípravy, ktorej obeťou sa mala stať jeho bývalá spoločníčka Sylvia Volzová, prebieha ďalšia konfrontácia. Policajti do bratislavskej budovy policajného zboru previezli z výkonu trestu bývalého černákovca - Miloša Kaštana.

Pavol Rusko prišiel na Prezídium Policajného zboru podľa reportéra TV JOJ Rasťa Striška v dobrej nálade. Kým odišiel na konfrontáciu, venoval sa aj otázkam novinárov. 

Konfrontácia, ktorá trvala asi dve hodiny, prebehla medzi Pavlom Rusko a bývalou pravou rukou Mikuláša Černáka, Milošom Kaštanom. Práve Kaštan pred políciou tvrdí, že mu Pavol Rusko dal takmer pred 20 rokmi polmiliónovú zálohu na vraždu Sylvie Volzovej. Rusko toto tvrdenie považuje za nezmysel. Dokazovať to ale nemieni, podľa jeho slov by to mali dokazovať vyšetrovatelia, ktorí majú prípad pod kontrolou. 

Krátko po konfrontácii Rusko uviedol, že sa Kaštan pri rozhovoroch zamotal. "Zamotával sa do svojich vyjadrení z predchádzajúcich výpovedí a dokazoval, že lož má krátke nohy. Nevedel a nespomínal si ako došlo na zálohu, ktorú som mal doniesť. Dokonca sme sa dozvedeli, že ani nevie, ako to malo byť s prepisom podielov, čo pôvodne mal byť hlavný dôvod prečo som chcel teda dať odstrániť pani Volzovú," uviedol Rusko. 

Ruskov názor ale nezdieľali právni zástupcovia Mikuláša Černáka a tiež právna zástupkyňa Miloša Kaštana, ktorá bola na konfrontácii. "Ja si to nemyslím alebo som bola na nejakom inom úkone. Ja si dokonca myslím, že môj klient zotrval na svojej výpovedi," uviedla Emília Matrtajová. Nespokojný bol aj obhajca Mikuláša Černáka. "Nepáči sa mi, že pán Rusko nesprávne interpretuje výpovede, ktoré sa nachádzajú v spise a zavádza tým verejnosť," povedal František Polák.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy