Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Napadnutá žena utrpela zranenia hlavy, ruky a nôh. Políciu si musela privolať sama
Zdielať na

Napadnutá žena utrpela zranenia hlavy, ruky a nôh. Políciu si musela privolať sama

HUMENNÉ / Traja muži na ulici v Humennom prepadli 41-ročnú ženu. Roztrhli jej kabelku, udierali ju do tváre a kopali do nôh. Zranená žena po útoku sama zavolala políciu. Všetkých troch mužov obvinili zo zločinu lúpeže a hrozí im až 8 ročné väzenie. Po jednom z nich bolo vyhlásené pátranie. 

Emília (41), napadnutá žena, prechádzala ulicou asi hodinu pred polnocou. Vtedy ju zastavili traja neznámi muži a pýtali sa jej na cestu do mesta. V skutočnosti túto informáciu vôbec nepotrebovali, keďže išlo o miestnych mladíkov. Chceli ju len pripraviť len o kabelku. 

Ženu chytili zozadu a podľa polície ju zvalili na zem a začali surovo biť. Počas toho žene z kabelky zobrali viac ako 500 eur. 

Správanie mladíkov pobúrilo aj ich známych: "Mladé chlapčiská, ani neviem koľko rokov majú. Nemajú čo také robiť," povedal jeden z obyvateľov mestskej časti Podskalka. "Vypité mali, tak si pomysleli, že idú zbiť a ukradnúť peniaze," dodáva ďalší.

Napadnutá žena utrpela zranenia hlavy, ruky a nôh. Políciu si musela privolať sama. "Násilím vzali žene kabelku z pliec, udierali ju do tváre a kopali do nôh," potvrdila Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Miestni obyvatelia o lúpežnom prepade počuli. Podľa nich si útočníci miesto nevybrali náhodou. "Je tam tma, nikto vás neuvidí. Čiže ak by tadiaľ prechádzala, tak ju môžu prepadnúť a nikto to neuvidí," povedala jedna z obyvateliek.

Dvaja účastníci pochádzajú z mestskej časti Podskalka v Humennom. Sú väzobne stíhaní. Po treťom páchateľovi polícia vyhlásila pátranie. 

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre zločin z lúpeže a traja muži sú oficiálne obvinení. "V prípade preukázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," uviedla Jana Migaľová. 

"Ako výchovný prostriedok to stačí. No druhý krát to už nespravia," zhodujú sa známi páchateľov.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Humennom na obvinených spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie," dodala hovorkyňa KR PZ Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy