Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Špičkový hráč florbalu venoval špeciálny dar nadácii TV JOJ
Zdielať na

Špičkový hráč florbalu venoval špeciálny dar nadácii TV JOJ

BRATISLAVA / Čo vám hovorí meno Kim Nilsson? Možno zatiaľ nič, ale to len preto, lebo ešte stále nesledujete florbal. Kim Nilsson je nielen veľmi sympatický Švéd, ale je jedným z najlepších hráčov na svete a spolu so svojím tímom venoval špeciálny darček našej televíznej nadácii. Vďaka súťaži floorball SK LIGA totiž podporujeme tento šport na školách po celom Slovensku, a preto nás toto ocenenie Švédov veľmi potešilo.

Slováci si v Nitre zmerali sily so Švédmi. Výborní hráči, vynikajúca atmosféra a silná podpora fanúšikov, takto to vyzeralo v športovej hale. Náš národný tím zápas síce prehral, ale postup na majstrovstvá sveta má už istý.

Florbal za posledné roky zažíva u nás doslova boom. Hráva sa aj celoslovenská školská liga pod záštitou nadácie televízie JOJ. 

"Čo sa týka detí čo hrajú na školách tam sa pohybujme okolo 20 tisíc detí čo je obdivuhodné číslo si myslím," rozpráva Oto Divinský, riaditeľ SZFB. K mnohým školám, ktoré sa už zapojili do našej ligy, by čoskoro mohli pribudnúť aj školy z mesta pod Zoborom.

"Nakúpime hokejky a loptičky," hovorí primátor Nitry Jozef Dvonč. To, že nadácia podporuje florbal si všimli aj niekoľko násobní majstri zo Švédska. "Podarila sa neskutočná vec, dostali sme ocenenie švédskej reprezentácie, ktorá patrí medzi najlepšie. Ocenenie patrí televízii JOJ za to, že propaguje florbal a okrem švédskeho dresu sme dostali aj slovenský," informuje Ľuboš Sarnovský z nadácie.

Švédsky tréner spolu s najlepším hráčom na svete povedali, že naši športovci to môžu ďaleko dotiahnuť.

"Hralo sa nám ťažko je si myslím, že v budúcnosti budú veľmi dobrí," uviedol Kim Nilsson. "V prvom rade musíte mať lásku k hre, musíte vložiť veľa úsilia a tréningu, aby ste dosiahli vrchol," povedal tréner švédska Hill Mikael.

Súvisiace články