Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ZOO naopak: Ľudia platia za pobyt v klietke. Pozerať sa na nich chodia levy a tigre
Zdielať na

ZOO naopak: Ľudia platia za pobyt v klietke. Pozerať sa na nich chodia levy a tigre

CHONGPING / Za to, čoho sa mnohí desia, si ľudia v Číne priplácajú. Zavretí v klietke nechajú hladné šelmy, aby sledovali každý ich pohyb. Túto nezvyčajnú atrakciu ponúka zoologická záhrada Lehe Ledu v Číne.

Zoologická záhrada ponúka svojim návštevníkom jedinečný zážitok blízkeho stretnutia s levom či tigrom. Mnohým pri tom pomyslení naskakujú zimomriavky, je to ale bezpečné a nikto sa nemusí ničoho obávať. 

Návštevníkov zavrú do klietky v zadnej časti nákladného vozidla a prevezú ich zvieracím parkom, uvádza portál nypost.com. Aby sa správcovia uistili, že ľudia odídu spokojní, pozornosť šeliem prilákajú mäsom zaveseným na klietke auta. "Chceme dať našim návštevníkom to vzrušenie byť sledovaný a napadnutý veľkou šelmou, samozrejme, bez akéhokoľvek rizika," vraví hovorca parku Chan Liang. "Ľudí varujeme, aby prsty a ruky mali po celý čas pri sebe a nedávali ich von z klietky, pretože hladné zvieratá nepoznajú rozdiel medzi rukami a raňajkami," dodáva. 

Záujem o takýto zážitok na celý život enormne stúpa. Výlety "divočinou" majú obsadené na najbližšie tri mesiace. "Nikdy som v ZOO nič také nezažil. Nepozeráme sa my na nich, ale oni na nás. A sme ich obed," hovorí nadšený návštevník. 

Čína sa tiež pýši najdlhším skleneným mostom. Určený je iba pre odvážlivcov: 

Súvisiace články