Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Hasiči zachraňovali 300 kilového býka Miša. Prepadol sa pod ľad
Zdielať na

VIDEO: Hasiči zachraňovali 300 kilového býka Miša. Prepadol sa pod ľad

RUŽOMBEROK / Ružomberskí hasiči pomáhali včera večer 300 kilovému býkovi. Pod zvieraťom sa prelomil ľad na štrkovisku neďaleko Liskovej. Hasiči mu museli cestu na breh prerúbať sekerami. Býk Mišo bol síce vysilený a vystresovaný, no inak v poriadku. Svojich záchrancov dokonca ešte aj na brehu poriadne potrápil.

Mladého býka hľadal majiteľ viac ako deň. Napokon ho našiel v štrkovisku neďaleko dediny. Keď ho nedokázal vytiahnuť, zavolal hasičov. Býkovi trčala z vody len hlava, bol asi 15 metrov od brehu.

Podľa majiteľa mohol byť v ľadovej vode asi hodinu. Videl ho totiž chvíľu predtým, ako pláva cez Váh. Hrozilo, že ľad sa pod hasičmi preborí, preto sa k zvieraťu dostali pomocou rebríka.

Dvaja hasiči začali sekerami presekávať cestu. Jeden priamo pri býkovi, druhý od brehu. Po asi 40 minútach bol býk Mišo na brehu, ale aj tam dal hasičom zabrať.  "Akcia bola naozaj veľmi náročná, aj na brehu mali hasiči kus roboty s udržaním býka v pokoji," hovorí Jaroslav Kapusniak, krajský riaditeľ hasičov. 

Všetko nakoniec dobre dopadlo a ročného  býka si odviezol majiteľ. 

Pozrite si archívnu reportáž o záchrane srnky: 

Súvisiace články