Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najmenej traja ľudia zomreli po vykoľajení vlaku pri Miláne. Neďaleko miesta pracuje aj Slovenka
Zdielať na

Najmenej traja ľudia zomreli po vykoľajení vlaku pri Miláne. Neďaleko miesta pracuje aj Slovenka

MILÁNO / Blízko talianskeho mesta Miláno sa vo štvrtok ráno vykoľajil vlak. Pri nehode zomreli najmenej dve osoby. Podľa záchranárov je vážne zranených desať ľudí. Iba kilometer od miesta nehody pracuje Slovenka Monika Mikušová.

K nehode došlo pri obci Pioltello zhruba 12 kilometrov od centra Milána. Plný vlak ľudí sa vykoľajil okolo siedmej hodine ráno. Ľudom pomáhalo dostať sa von 11 hasičských tímov. Mimo trať skončili štyri vagóny, pričom príčina vykoľajenia zatiaľ nie je známa. Podľa miestnych médií je zranených približne sto ľudí a najmenej dvaja zomreli. 

V dôsledku nehody bola prerušená železničná doprava medzi mestami Miláno a Brescia, ktorá leží 90 kilometrov východne od severotalianskej metropoly. Iba kilometer od miesta nehody pracuje Slovenka Monika. V čase nehody ešte bola doma, ale jej manžel už bol na ceste. "Volal mi, že musel zmeniť trasu, že je tam veľa sanitiek, dve helikoptéry, situácia bola veľmi vážna," hovorí Monika.

Podľa jej slov boli všetky nemocnice v pohotovosti, zrušili aj menej vážne operácie, ktoré mali na programe. Vlaky v Taliansku nie sú vraj v najlepšom stave. "Železničné spoločnosti vo všeobecnosti v Taliansku nemajú dobre meno. Ľudia im nedôverujú, preto aj tie cesty sú také zaplnené s autami," dodáva Monika. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy