Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Láska, zrada, prekliatie. Nový muzikál spája dva svety
Zdielať na

Láska, zrada, prekliatie. Nový muzikál spája dva svety

BRATISLAVA / Dokáže nešťastná žena sklamaná z lásky prekliať človeka? Nový muzikál Prekliatie má tradičnú tému lásky, ale tento príbeh mnohých zasvätí do sveta, o ktorom nič netušia. Cigánski diabli majú za sebou úspešný muzikál Carmen, ktorý ich inšpiroval k napísaniu tohto jedinečného diela.

Nový muzikál kapely Cigánski diabli bude mať čoskoro premiéru. Autorom hudby a textov je Ernest Šarközy: "Po našej úspešnej premiére Carmen, ktorú sme potom hrali dva roky, sme sa rozhodli urobiť niečo vlastné, a tiež takéto divadelné. A samozrejme najlepšou témou je láska," hovorí talentovaný hudobník. Nezabudli ani na poriadnu zápletku, okolo ktorej sa bude celý príbeh točiť: "Bude to o cigánskom chlapcovi, ktorý sa zaľúbi do bielej. Jeho rodičia mu snúbenicu dohodli už dávno, ktorá je z rovnakých pomerov. Chlapec odmietol svoju sľúbenú nevestu a cigánka ho začala preklínať," opisuje bližšie príbeh Ernest.

Mladú cigánku si v muzikáli zahrá jeho vlastná dcéra Vanesa: "Doteraz som hrala len v seriáloch, ale divadlo je o niečom inom. Stvárňuje sa mi lepšie hudbou," opísala svoje pocity. Pred skúšaním muzikálu sa jej podarilo ochorieť. V Novinách o 12 spievala prvýkrát po dvoch týždňoch a stále nie je v najlepšej kondícii. 

Postavu matky chlapca si zahrá samotná Silvia Šarközy: "Občas to mám trošku pomýlené, ak sa do toho tak vžijem. Potom som na strane Vanesky, aj keď by som mala byť na strane toho chlapca," hovorí s úsmevom. Premiéra nového muzikálu Prekliatie je v nedeľu 21.1.2018 a na ďalší deň bude hneď druhá premiéra. Lístky sú už beznádejne vypredané.

Viac nám prezradili v Novinách o 12.

Súvisiace články