Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prehnali ste to s alkoholom? Zatočte s opicou s pomocou týchto overených trikov
Zdielať na

Prehnali ste to s alkoholom? Zatočte s opicou s pomocou týchto overených trikov

Silvestrovské prípravy sú v plnom prúde. Dnes večer sa zrejme nevyhnete niekoľkým pohárikom alkoholu, pričom pri jednom pive to s najväčšou pravdepodobnosťou neostane. Skôr, ako vyrazíte za zábavou, si prečítajte, ktoré potraviny vám pomôžu zatočiť s "opicou".

Hydratujte

Prvá vec, ktorú by ste mali urobiť po prehýrenej noci skôr, ako skončíte s hlavou v záchodovej mise, je poriadne sa napiť. Vášmu dehydratovanému telu chýbajú tekutiny a prvou pomocou je práve obyčajná voda. Vhodné sú aj minerálky s obsahom soli.

Oslaďte si život

Rovnako dôležité, ako doplniť tekutiny, je dodať telu potrebné živiny v podobe cukru. Osvedčeným receptom je najmä fruktóza, ktorú nájdete v ovocných džúsoch či starej dobrej kole. Ideálnym zdrojom cukru je aj med či banány, ktoré tiež obsahujú potrebný draslík.

Starý dobrý vývar

Mnohí z nás nedajú dopustiť na silný slepačí alebo hovädzí vývar, ktorý obsahuje už spomínané soli, vitamíny a tiež bielkoviny. Polievka by však mala byť bez cestovín, len so zeleninou.

Vajíčka

Osvedčeným trikom, ako zatočiť s kocovinou, sú tiež vajíčka. Vieme, že sú drahé, ale garantujeme vám, že uvarené namäkko alebo v podobe nie príliš mastnej praženice bez cibule vás znova postavia na nohy. Obsahujú všetko, čo váš vyžmýkaný organizmus potrebuje - bielkoviny, minerály a aminokyseliny.

Kyslé uhorky a kapusta

Mnohým ľuďom sa po opici žiada niečo kyslé. Ideálnou voľbou sú preto kyslé uhorky, šťava z citróna alebo zavináče. Vynikajúcim prostriedkom proti bolesti hlavy je tiež kvasená kapusta, ktorá urobí s vaším trávením divy. Na bielkoviny a probiotiká je zase bohaté acidofilné mlieko.

Čajový dýchánek

Podráždený žalúdok a nadúvanie najlepšie upokojí čaj z harmančeka. Najlepšie chutí s troškou medu, ktorý dodá telu potrebnú fruktózu.

Súvisiace články