Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dalajláma spúšťa aplikáciu pre svojich nasledovníkov
Zdielať na

Dalajláma spúšťa aplikáciu pre svojich nasledovníkov

LHASA / Dalajláma (82) spustil novú mobilnú aplikáciu zadarmo pre všetkých svojich stúpencov, aby zostali v kontakte s jeho učením.

Tibetský duchovný vodca má už svoj účet na Twitteri, kde má viac ako 16 miliónov fanúšikov. Jeho nová bezplatná aplikácia zatiaľ vyšla len vo verzii pre iPhone a fanúšikovia si na nej môžu prečítať novinky, pozrieť videá a fotografie a získať nové informácie. 

V roku 2013 rímskokatolícka cirkev spustila aplikáciu Pope App, ktorá nasledovala po aplikácii Confession, kde si užívatelia mohli sledovať svoje hriechy. Objavili sa aj iné náboženské aplikácie, ktoré umožňujú duchovným vodcom udržiavať kontakt s kongregáciami a pomáhať ľuďom nájsť myšlienky, ktoré zodpovedajú ich náboženským požiadavkám počas cestovania.

Aplikácia Dalajlámu, jednoducho nazvaná Dalai Lama, ako uviedla bbc.com, zatiaľ nemá dostatok hodnotení na uverejnenie v rebríčku v obchode s aplikáciami.

Dalajláma, vlastným menom Tändzin Gjamccho, sa narodil v Tibete. Je nútený žiť v exile už šesť desaťročí odvtedy, čo čínske úrady potlačili tibetské povstanie. Uznávaný je ako jedna z popredných svetových náboženských osobností a neustále hlásal mier a toleranciu voči iným náboženstvám. V roku 1989 získal Nobelovu cenu za mier. 

Pozrite si názor Dalajlámu na nadvládu Číny.

Súvisiace články