Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Islandský hotel ponúka spánok v srdci divočiny s jedinečným výhľadom
Zdielať na

Islandský hotel ponúka spánok v srdci divočiny s jedinečným výhľadom

BRATISLAVA / Prespať priamo v prírode a zároveň neopustiť pohodlie postele. To je koncept islandského hotelu 5 Million Star pri dedine Skálholt asi hodinu od Reykjavíku. Hostia, ktorí chcú byť obklopení lesmi a takmer nedotknutou krajinou, sa môžu ubytovať v priehľadných bublinách, ktoré im ponúknu komfort, ale vďaka svojej transparentnosti tiež romantický pohľad na okolie, hviezdnu oblohu či polárnu žiaru.

Bublinových izieb, ktoré tvarom môžu pripomínať iglu, sa v hoteli nachádza hneď niekoľko a každá sľubuje maximálne súkromie, aj napriek tomu, že do nich je vidieť. Vedenie zaručuje, že sa do ich blízkosti dostanú len tí, ktorí sú v konkrétnej bubline ubytovaní. Ich presnú polohu dostanú totiž hostia až potom, čo svoju rezerváciu zaplatia, uvádza Daily Mail.

Bubliny sú rozdelené do piatich kategórií, každá z nich je niečim špecifická. Všetky ale ponúkajú manželskú posteľ, sú teda určené predovšetkým párom. Nespornou výhodou izieb je výhľad na okolitú krajinu či hviezdnu oblohu. Tí najväčší šťastlivci môžu v príhodnom období zahliadnuť tiež jednu z najväčších krás Islandu, polárnu žiaru.

Izby sú vyhrievané a vzduch sa v nich každú hodinu pravidelne mení. Kúpeľňa a kuchynka sú pre všetkých hostí spoločné, v ubytovacom zariadení sa nevarí. Jedna noc v bubline vyjde na viac ako 150 eur.

Súvisiace články