Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dopravný podnik testuje gumové bodáky, majú zastaviť prebiehajúcich
Zdielať na

Dopravný podnik testuje gumové bodáky, majú zastaviť prebiehajúcich

PRAHA / Pražský dopravný podnik skúša na jednej z električkových zastávok v Braníku gumové zábrany v tvare malých bodákov. Majú odradiť ľudí od prebiehania cez koľajnice.

Nové gumové koberce so špeciálnym profilom vytvarovaným do podoby bodákov ležia na zastávke Pobřežní cesta v Braníku. Dopravný podnik ich sem inštaloval v polovici októbra.

"Antitrespass panely primárne slúžia k zamedzeniu pohybu osôb cez električkové teleso a súčasne ich pohyb usmerňujú v nebezpečných miestach, kde hrozí zvýšené riziko nehôd, ktoré obvykle majú fatálne následky,“ uviedla hovorkyňa dopravného podniku Aneta Řehková.

Podľa dopravného podniku totiž cestujúci z tejto zastávky často prebiehajú cez koľajnice. Dôvod je jednoduchý. Je to kratšie než cesta podchodom, cez ktorý niekomu nemusí byť príjemné chodiť. Najmä nie v noci. "Myslím, že to tam je nezmysel. Človek tam skôr uviazne a zraní sa a nakoniec ho električka prejde. Ak by to prispôsobili na prechádzanie, urobili by lepšie,“ uviedol na adresu dopravného podniku jeden z Pražanov, píše český portál iDnes.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy