Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nie je jedno, aký nábytok vás obklopuje. Výber je obrovský
Zdielať na

Nie je jedno, aký nábytok vás obklopuje. Výber je obrovský

BRATISLAVA / Nie je jedno, aký nábytok nás obklopuje. Zariadenie bytu či pracovného priestoru priamo vplýva aj na našu pohodu a na naše zdravie. Ponuka na našom trhu je pestrá, od starožitných kúskov až po najmodernejšie vychytávky, ktoré bravúrne využívajú nové technológie.

Či už ste si zachovali detskú radosť a hravosť z čias skladania stavebníc, alebo sa chystáte zariadiť svoj domov najmodernejšími výrobkami, je dobré mať prehľad o dnešných možnostiach. Dvestotisíc merov štvorcových,  225 vystavovateľov zo Slovenska a z deviatich ďalších krajín. Medzi tohtoročné vychytávky patria postele ktoré obsahujú konské vlasy, shetlandské ovečky či kresielko z mongolskej lamy.

Inteligentný nábytok môžete ovládať jediným prstom na displeji svojho mobilného telefónu. Sedačka teda nemusí byť len na sedenie, možností technologických doplnkov je neúrekom. "Môže tam byť výhrev sedadiel, masáž, každý, čo si nájde," hovorí predajkyňa Adriana Trilčová. Niektoré sedačky dokážu vďaka zabudovaným reproduktorom prehrávať hudbu.

Šikovné ruky dokážu obnoviť staré kusy nábytku a zachrániť ich pre ich citovú či aj reálnu historickú hodnotu. "Vytvoríme niečo, čo baví vás aj nás dohromady a urobíme z toho nový kus, ktorý ďalších sto rokov bude slúžiť," hovorí spolumajiteľka firmy, Daniela Balija.

Zrkadlá s nezávisle ovládateľným hlavným a zadným osvetlením ocenia najmä dámy pri mejkape - ak poznajú svetelné podmienky tam, kam sa chystajú, dokážu sa vyhnúť nepríjemným prekvapeniam.

Súvisiace články