Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fico priznal korupciu. Chce meniť aj bytovú otázku štátnikov
Zdielať na

Fico priznal korupciu. Chce meniť aj bytovú otázku štátnikov

Google News Button Sledovať správy

ŠTRASBURG / Korupcia na Slovensku je - Robert Fico to vyhlásil počas svojej návštevy v Štrasburgu, kde mal rozhovory v troch inštitúciách, ktoré sa venujú právu a demokracii. Okrem toho premiér vyhlásil na základe kauzy Bašternák, že zvažujú zmeny bytovej otázky štátnikov.

Premiéra čakali v Štrasburgu tri zastávky. Prvá bola v Rade Európy. Jej predsedu pozval Fico v rámci 25. výročia nášho členstva na Slovensko. Má si pozrieť aj Spišský Hrhov. Obec je známa bezproblémovým nažívaním s rómskou komunitou. "Mám záujem ukázať aj tú druhú, odvrátenú stránku rómskeho problému na Slovensku," povedal Fico.

Kroky premiéra nasledovali na zasadnutie skupiny GRECO, ktorá zastrešuje 49 krajín a má pomáhať pri boji s korupciou. Premiér mal príhovor a priznal korupciu. "Korupcia na Slovensku je," povedal Fico.

Slováci často protestovali pred komplexom Bonaparte, kde má u Ladislava Bašternáka prenajatý byt aj premiér. Fico ani po mnohých protestoch byt neopustil, pripustil však problém a jeho prípadné riešenie do budúcnosti. "V rámci Ministerstva zahraničných vecí našli nejaké tri rezidencie, ktoré spĺňajú takýto účel a automaticky, akoby nastúpil ústavný činiteľ do funkcie, by mu to bolo pridelené," hovorí o predstavách Fico.

Skupina má pre Slovensko vypracovať aj protikorupčné odporúčania. "Treba zobrať tie odporúčania a postupne ich pretavovať do života," hovorí Fico. Kritici však vládne vyčítajú, že jedna vec sú deklarované sľuby a druhá reálne činy.

Fico sa zo Štrasburgu presunul do Bruselu, kde ho čakala večera s Junckerom a V4.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy