Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka dvoch detí je stále nezvestná. Obžalovali jej exmanžela
Zdielať na

Matka dvoch detí je stále nezvestná. Obžalovali jej exmanžela

HLOHOVEC / Tristodesať dní. Toľko je nezvestná 35-ročná Andrea Vlčeková z Hlohovca, matka dvoch malých detí. Spred ich škôlky ju mali koncom roka uniesť dvaja muži. Podľa najnovších informácií prokuratúra na jej exmanžela Miroslava podala obžalobu. Práve jeho vyšetrovatelia s únosom spájajú.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal na obvineného 47-ročného Miroslava Vlčeka návrh na podanie obžaloby ešte začiatkom októbra. "Nakoľko z vykonaného dokazovania vyplýva, že uvedenej trestnej činnosti sa obvinený dopustil z osobitného motívu, a to z pomsty," povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Dôvodom tak mohol byť rozvod, či rozpredanie majetku počas jeho pobytu vo väzbe. Prokurátor sa s podaným návrhom vyšetrovateľa stotožnil a na Miroslava V. podali obžalobu pre zločin pozbavenia slobody. To znamená, že polícia zrejme disponuje dostatkom dôkazov, že Miroslav sa mal na únose svojej exmanželky podieľať napriek tomu, že svoju vinu neustále popieral.

Andrea Vlčeková zmizla 13. decembra minulého roku spred škôlky v Hlohovci, niekoľko minút potom, ako tam odprevadila svoje deti. Do auta ju mali naložiť dvaja neznámi muži. Stihla ešte zavolať svojmu priateľovi a odvtedy o nej nikto nič nevie. Ozbrojené komando zadržalo jej exmanžela na úteku v obci Vitanová na Orave. 

Miroslava Vlčeka ešte v decembri minulého roka z Ústavu na výkon väzby v Leopoldove previezli do Banskej Bystrice. Podľa našich informácií malo byť dôvodom možné ovplyvňovanie svedkov.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry má prípad stále otvorený. "Pričom zadovažuje dôkazy vo vzťahu k ďalším osobám, ktoré sa na uvedenej trestnej činnosti podieľali," povedal Hraško.

Pre možné zmarenie vyšetrovania  NAKA bližšie informácie k únosu zatiaľ poskytnúť nemôže. Verejnosť však aj naďalej prosí o pomoc pri pátraní. Nevzdáva to ani jej blízka rodina. Po nezvestnej od začiatku pátra napríklad aj prostredníctvom sociálnej siete. Jej exmanželovi hrozí väzenie až na 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy