Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapca (7) pri hre zavalila futbalová bránka. Je vo vážnom stave
Zdielať na

Chlapca (7) pri hre zavalila futbalová bránka. Je vo vážnom stave

Chlapci si len išli na školské ihrisko zahrať futbal. Lenže dopadlo to tak, že 7-ročný Filip v nemocnici bojuje o život. Za nejasných okolností sa prevrátila kovová futbalová brána a chlapca zranila. Jeho stav je vážny.

Slzy 42-ročného Štefana sú obavami o život a zdravie jeho 7-ročného syna. Filip je vo vážnom stave v nemocnici. Skončil tam po tom, ako sa s kamarátmi vybrali zahrať si futbal. Stalo sa to podvečer na ihrisku hneď vedľa základnej školy, ktorú chlapec navštevuje. Riaditeľka školy o tom hovoriť nechcela. "Nebudem s vami rozprávať o tom, nebudem sa k tomu vyjadrovať, stalo sa to mimo prevádzky," povedala riaditeľka ZŠ.

"Nemôžem to dávať nikomu za vinu, chlapec mi len povedal, že naňho len spadla bránka," hovorí Štefan, otec zraneného chlapca. Riaditeľka o udalosti informovala vedenie obce. Starostu nešťastná udalosť veľmi mrzí a slová hľadal iba ťažko. "Bránka je položená, vzadu má rám, on sa drží. Dozadu sa prevrátiť nedá, iba dopredu, pravdepodobne to spadlo naňho dopredu," povedal Tomáš Pastirák, starosta obce Udavské.

"Mali byť tie bránky ukotvené, sa stalo a už... Myslím si, že nejaký spôsob ukotvenia by tam mal byť," myslí si otec chlapca. Nešťastné okolnosti preverujú policajti. Tí už v prípade začali aj trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. "Sedemročný chlapec utrpel natrhnutie priedušnice s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

"Mal veľmi vážne poranenie pľúc. Po stabilizácii bol transportovaný na vyššie pracovisko do Košíc," vyjadril sa Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc. Otec verí, že Filip sa mu domov čo najskôr vráti. Už ho doma čaká aj jeho futbalová lopta. "Ešte som sa z toho nepozbieral, dúfajme, že to dobre dopadne. Určite si pôjde zahrať futbal, verím, že čoskoro," hovorí s nádejou otec chlapca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy