Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Doktor Ghazi sa pokúša získať klientov z Rakúska
Zdielať na

Doktor Ghazi sa pokúša získať klientov z Rakúska

Kontroverzný lekár Ghazi, pôvodom z Libanonu, mal bez licencie vykonávať operácie pŕs, žíl či iné zákroky a všetko načierno. Teraz jeho aktivity preveruje aj Viedenský magistrát. Doktor sa totiž pokúša získať klientov z Rakúska. Cez viedenskú sprostredkovateľskú firmu.

Doktor s klinikou plastickej chirurgie bez akýchkoľvek úradných povolení, obvinený políciou pre poškodenie zdravia ženám, ktoré údajne operoval v lokálnej anestéze tak, že ženy pri výkone mali trpieť. Lekár, ktorému Bratislavská župa udelila dvadsať tisíc-eurovú pokutu a ktorý s TV JOJ komunikuje len cez sms správy. To je Doktor Ghazi. A práve on má už mesiac zmluvu s rakúskym partnerom pre dohadzovanie klientov, ktorí chcú jeho oprerácie na Slovensku.

"Žiadame Vás o informáciu, či pán Dr. Yassine Ghazi Abou Ghoneim je oprávnený prevádzkovať na Slovensku takúto kliniku. Aj to, či má príslušné zdravotné povolenia a povolenia pre zdravotnícke zariadenia," píše sa v liste Viedenského magistrátu. "Doktor Gazi samotný nemá atestáciu z plastickej chirurgie, to znamená, že nemôže vykonávať túto činnosť.Jeho spoločnosť navyše nemá ani odborného zástupcu, rozumejme z plastickej chirurgie, z tohto dôvodu nemôžu vykonávať žiadnu zdravotnú starostlivosť na našom území," informuje lekár Bratislavského samostatného kraja Valerián Potičný. 

"Rakúšanom to posielame celé, dúfam, že si to tam s ním vybavia a takisto aj našim policajtom. Každému je jasné, v tomto prípade, o čo ide," uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Obsah zmluvy, ktorú lekár uzatvoril pred mesiacom s viedenskou sprostredkovateľskou firmou, má TV JOJ k dispozícii. V nej je uvedené, že bratislavská klinika má všetky potrebné úradné povolenia, licencie, je zákonná a pre operačné zákroky kvalifikovane vybavená. "Spoločnosť sprostradkovateľská je zodpovedná výhradne za sprostredkovanie. Zodpovednosť za poskytnutie výkonov má výhradne klinika na Slovensku," povedala riaditeľka odboru zdravotníctva BSK, Jana Ježíková. 

Cenník za dohodenie klienta je dohodnutý percentami z výkonu. "Keď niekto v Rakúsku povie, že má všetky platné povolenia od nás konkrétne, lebo nám poslali list, tak podvádza," vysvetľuje Frešo. 

TV JOJ získala k uvedeným skutočnostiam reakciu priamo od kontroverzného doktora. Ten tvrdí, že na pôvodnej adrese jeho bratislavská klinika už nie je a teraz operácie nerobí, nemá kde. "K tej zmluve. Jednoducho išlo o pokus reštartovať prácu, ktorú už máme rok zastavenú. Samozrejme, až po zabezpečení všetkých potrebných povolení. S viedenskou firmou máme dohodu, pre mnohé dôvody ju na Slovensku nemôžeme realizovať. Nové priestory ešte nemáme, staré sme museli odovzdať. To je celá pravda," napísal v stanovisku Ghazi. 

Lekár, ktorého polícia trestne stíha podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, už bol osobne na policajnom výsluchu. Zatiaľ mal vypovedať len k jednému prípadu. Poškodených má polícia ale viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy