Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nezvyčajné narodeniny: Dvojičky oslávili 101 rokov
Zdielať na

Nezvyčajné narodeniny: Dvojičky oslávili 101 rokov

GRAND RAPIDS / Narodeninové oslavy dvojičiek sú zvyčajne o niečo bohatšie a veselšie, než tie ostatné. Pretože sú dvojnásobné. Rodina Spiekerovcov sa na tú tohtoročnú teší ešte viac, ako inokedy. Chýbalo totiž málo a k žiadnej oslave by nedošlo.

"Poštová známka stála vtedy dva centy. Lístok do kina štyri," smial sa Ira Spieker z cien z roku 1916. Práve v tom roku sa totiž spolu so svojim dvojčaťom, Idou, narodil. A teraz dosiahli najstaršie dvojičky v Spojených štátoch ďalší míľnik. Obaja sa dožijú 101 rokov.

"Ľudia sa ma často pýtajú na môj recept na dlhovekosť. Hovorím, že sa skrátka musia spoľahnúť na božiu prozreteľnosť," hovorí Ira Spieker. Ešte pred mesiacom to pritom na veľké oslavy vôbec nevyzeralo. Po vážnej operácii totiž Ira skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti s nebezpečnou infekciou. Ira má ale tuhý koreň a zvládol to. 

Dva dni po prepustení z nemocnice už stál opäť na nohách a tešil sa na cestu za svojou dvojičkou. Tohtoročná oslava bude podľa Iru ešte lepšia, než tá posledná. Predsa len, na torte bude horieť opäť o jednu sviečku viac, ako minule.

Súvisiace články