Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratislavský unikát: Dunaj preplávalo z jednej strany na druhú 410 plavcov
Zdielať na

Bratislavský unikát: Dunaj preplávalo z jednej strany na druhú 410 plavcov

BRATISLAVA / Ani v Budapešti, ani vo Viedni, ani v ďalších mestách, ktorými preteká Dunaj podobné podujatie vraj neorganizujú. Bratislava tak má unikát - preplávanie rieky z jedného brehu na druhý. Starší obyvatelia hlavného mesta tvrdia, že táto tradícia sa začala už v 30. rokoch minulého storočia. A teraz opäť ožíva. Dnes sa do vody ponorilo 410 plavcov.

Hladina druhej najdlhšej európskej rieky dosahovala 395 centimetrov, počasie bolo mierne neprívetivé, no organizátori i účastníci svorne tvrdili, že práve dnes sú tie najideálnejšie podmienky. Organizátori a záchránári niekoľkokrát zopakovali pokyny. No a na stovky štartujúcich dohliadali aj potápači. "Máme pozastavenú lodnú dopravu, zabezpečili sme aj záchranárov a potápačov, takže je to super zorganizované," hovorí organizátorka Adela Kamenárová.

Na trať sa pôvodne malo vydať viac ako 600 prihlásených. No zmena počasia urobila svoje. A tak sa z poniektorých stali len diváci a povzbudzujúci. Tí, ktorí chceli mať čo najlepší čas, to dokonca zvládli za necelých 10 minút, niektorým to trvalo 14 a tí, ktorým sa vo vode najviac páčilo si to vychutnávali ešte o niečo dlhšie.

Súvisiace články