Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladý pár utiekol z horiaceho auta v poslednej chvíli
Zdielať na

Mladý pár utiekol z horiaceho auta v poslednej chvíli

ZVOLEN / Požiar v aute vzbĺkol na rýchlostnej ceste medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom. Zastavili s ním pri krajnici, nestihli si zobrať ani svoje osobné veci.

Auto vyzeralo skôr ako horiaca fakľa, všade bol oheň a hustý dym, spoza ktorého nebolo vozidlo ani poriadne vidieť. Horieť začalo náhle počas jazdy, a to priamo na rušnej R1. V aute sedel 23-ročný mladík z Levíc aj s priateľkou. 

Vodič si nestihol so sebou nič vziať, iba mobil. Stačilo pár minút a zostala z neho iba obhorená konštrukcia, vyhorelo úplne do tla. Jediné čo paradoxne nezhorelo bola malá soška anjelika. "Podľa predbežného zistenie došlo k prevádzkovo-technickej poruche vozidla," uvádza policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Prišli o všetky osobné veci, ktoré si viezli v kufri, po požiari ani jednému z nich do reči nebolo. Postarala sa o nich hliadka z diaľničnej polície, zostať na frekventovanej R1 by bolo nebezpečné. Pre mladý pár potom pricestovali príbuzní. Oheň však nezničil iba auto, poškodil aj vozovku na rýchlostnej ceste, s ktorou si budú musieť poradiť cestári. Vzniknutá škoda je odhadovaná na šesť tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy