Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pri vážnej dopravnej nehode zomrel muž a ďalších päť osôb sa zranilo
Zdielať na

Pri vážnej dopravnej nehode zomrel muž a ďalších päť osôb sa zranilo

ŽIAR NAD HRONOM / Mimoriadne vážna dopravná nehoda sa stala v sobotu večer pri Žiari nad Hronom. Zranilo sa päť ľudí a jeden muž na mieste zahynul. V okrese Žiar nad Hronom je to už druhá smrteľná nehoda v tomto týždni.

Dodávka plná ľudí, ktorí sa vracali domov z chaty, prechádzala tiahlou zákrutou pri Ladomerskej Vieske keď im náhle z ničoho nič vošlo do jazdnej dráhy protiidúce auto. Náraz bol mimoriadne silný, dodávka z päťčlennou posádkou skončila prevrátená na bok v priekope a osobné auto zdemolované na nepoznanie zostalo stáť uprostred cesty.

"Boli sme privolaní k nehode dvoch áut, v jednom bola zakliesnená osoba, ktorú bolo treba vyslobodiť," informuje veliteľ zásahu Jozef Ďurča. V dodávke pod pokrčenými plechmi zostal uväznení 34-ročný vodič. Práve jemu pomáhali hasiči. Ďalší štyria spolujazdci sa dostali z prevrátenej dodávky sami. Všetkých záchranári s ľahšími poraneniami previezli do nemocnice. 

Vodič osobného auta, žiaľ, toľko šťastia nemal. Pavol sa zrejme vracal domov do Žarnovice, tam už ale nedorazil. "Päťdesiatštyriročný muž utrpel mnohopočetné vážne poranenia, ktorým napriek snahe záchranárom podľahol," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.  Príčinu nehody policajti zatiaľ nepoznajú. Je to druhá tragická dopravná nehoda v okrese Žiar nad Hronom v priebehu šiestich dní. Ešte začiatkom týždňa havarovala 48-ročná pôrodná asistenka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy