Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia objasňuje prípad tragickej nehody pri Žiari nad Hronom
Zdielať na

Polícia objasňuje prípad tragickej nehody pri Žiari nad Hronom

ŽIAR NAD HRONOM / Polícia vyšetruje okolnosti tragickej smrti, ktorá sa stala v pondelok pri Žiari nad Hronom. Zatiaľ zostáva nevyjasnené, prečo auto 48-ročnej vodičky Adriany prešlo do protismeru. Maďarský kamionista sa zrážke pokúšal do poslednej chvíle zabrániť, ale bez úspechu.

Keď žiarski hasiči vyrážali na miesto ešte netušili aká tragédia na nich čaká. Nešlo iba o horiacu cisternu s 25 tonami PVC granúl, v priekope pri ceste našli aj osobné auto prevrátené na streche a vnútri uväznené telo 48-ročnej vodičky Adriany.

Adriana z Handlovej práve cestovala do nemocnice v Žiari nad Hronom. Pracovala ako pôrodná asistentka, celý život zasvätila pomoci iným. Matke dvoch detí, žiaľ, už nikto pomôcť nedokázal, zraneniam na mieste podľahla. Polícia teraz zisťuje čo sa jej cestou do práce stalo."Vodička prešla plynule do protismeru, v následku čoho, došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.  

Maďarský kamionista, ktorý po zrážke skončil v priekope a sám v poslednej chvíli unikol z horiacej cisterny polícii povedal, že vodička vôbec nebrzdila. Mala údajne sklonenú hlavu, polícia preto preveruje či ju za volantom nemohla premôcť únava alebo či jej neprišlo nevoľno. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Okolnosti nehody bude skúmať aj znalec z odboru cestnej dopravy, kľúčové môžu byť práve jeho posudky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy