Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti moje osprostené už nikdy nezaznie. Zomrel legendárny Majster N
Zdielať na

Deti moje osprostené už nikdy nezaznie. Zomrel legendárny Majster N

TRSTENÁ / V noci z pondelka na utorok odišiel vo veku 71 rokov zabávač pre deti a dospelých Jozef Nodžák, známy aj ako Majster N. Podľa informácii blízkeho zdroja trpel na nádorové ochorenie vnútorných orgánov.

Podľa informácii TV JOJ zomrel v nemocnici v Trstenej na paliatívnom oddelení v noci z pondelka na utorok. Trpel na nádorové ochorenie vnútorných orgánov. Pohreb by sa mal uskutočniť vo štvrtok v Námestove. 

Jozef Nodžák, známy pod pseudonymom Majster N, sa stal hviezdou v 90. rokoch v reláciách Objavy Majstra N alebo Crn Crn. Hravou formou približoval deťom fyzikálne pokusy a k nim patrili aj nezabudnuteľné hlášky, na ktorých sa deti smiali do popuku. Neodmysliteľnou súčasťou jeho výzoru bola strapatá hlava a biely plášť. Pracoval aj ako šéfredaktor vysielania pre deti a mládež v bratislavskom štúdiu Česko-slovenskej televízie.

Narodil sa v dnes zatopenej dedinke v Slanici a detstvo prežil so svojím kamarátom Ľudovítom v okolí Námestova. "On bol strašne nadaný v matematike. On ako chlapec vyhral matematickú olympiádu a vyhral babetu, tá bola ako prvá v Námestove. Radšej nám ju požičal, lebo on bol taký malý,"  spomína jeho kamarát Ľudovít Planéta. 

Jeho odchod sa dotkol aj herečky zo seriálu Panelák Dady Duditšovej, ktorá s Jozefom Nodžákom v minulosti úzko spolupracovala. "Dnes dopoludnia som sa dozvedela veľmi smutnú a hlavne nečakanú správu. Jožko bol pre mňa ako člen rodiny. Vždy veselý, plný energie, milovaný kráľ detí. Jožko bude chýbať nie len nám, kolegom, ale aj všetkým Crngáčom. Úprimnú sústrasť rodine. Jožko, nikdy na teba ako na človeka s veľkým srdcom, ako na zabávača, ako na Majstra N nezabudneme! Vždy ostaneš v našich srdciach. Odpočívaj v pokoji," povedala pre noviny.sk Dada Duditšová.

Výroky Majstra N

  • "Deti na bydielka." Tak nazýval Majster N zábradlie v štúdiu, za ktorými deti stáli. 
  •  Každé dieťa vedelo, že čo je zelenej farby, je žabí sliz.
  • "Suseda Patvarošová" Bola to ufrflaná žena
  • "Divá sviňa", rád ju prirovnával k rôznym veciam
  • Na začiatku relácie často rád spieval 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy