Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Krutý zákon prírody. Orol sa vrhol na mladú srnku v jazere
Zdielať na

VIDEO: Krutý zákon prírody. Orol sa vrhol na mladú srnku v jazere

WISCONSIN / Julie si natáčala skorú rannú scenériu pred svojím domom pri jazere, keď sa stala svedkom nezvyčajnej udalosti. V jazere sa kúpala mladá srnka, na ktorú zaútočil okololetiaci orol. Julie sa tento výjav podarilo natočiť na mobil.

Ako uvádza portál DailyMail, Julie povedala, že za celých 15 rokov, ktoré trávi v dome pri jazere už videla orla loviť ryby, no nikdy ho nevidela loviť zver, ktorá je o toľko väčšia. Napriek tomu, že orol lovil mladú srnku, stále bola o dosť väčšia ako samotný dravec. 

Na videu je vidieť ako sa dravec svojimi pazúrmi zaborí do srnky vo vode a snaží sa ju dostať nad hladinu. Orol nakoniec skrvavenú srnku vyniesol na breh. Keď sa Julie spolu s rodinou išli neskôr pozrieť na srnčie telo, všimli si veľkú a hlbokú ranu neďaleko srdca. 

Údajne nešlo o prvý prípad, kedy orol zaútočil na srnku, respektíve na zviera, ktoré je podstatne väčšie ako on sám. Sused Julie tvrdí, že podobný obraz videl pár týždňov pred tým. Podľa nej sa orol ešte niekoľkokrát do dňa vrátil, aby svoju korisť ohlodal. 

Súvisiace články